Ingrediente:
- 400-450 de grame de făină
- 80 de mililitri de lapte de vacă proaspăt cald
- 170 de grame de zahăr
- 100 de grame de unt de vacă, topit
- 1 ou
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingura esenta de vanilie
- un praf de sare
Mai mult:
- 100 de grame de gem de caise
- 100 de grame de fulgi de cocos
- 30 de grame de ciocolată
Mod de preparare:
Se toarnă într-un bol laptele cald, zahărul, esența de vanilie, oul și untul topit și se amestecă. Cerneți făina împreună cu praful de copt și sarea și adăugați la amestec.
Folosind mâinile, frământați aluatul, continuând până când nu se mai lipește de mâini și de părțile laterale ale vasului.
Apoi transferați pe o suprafață de lucru înfăinată și întindeți crusta cu un sucitor.
Tăiați cercuri cu diametrul de 7-8 centimetri, apoi cu unul mai mic sau cu capac, tăiați mijlocul fiecăruia.
Tapetați o foaie de copt cu hârtie și aranjați prăjiturile în ea. Se unge apoi cu dulceata de caise si se presara cu fulgi de cocos.
Aprindem cuptorul la 180 de grade si cand este fierbinte punem tava. Coaceți 10-15 minute sau până devin aurii. Scoateți și lăsați să se răcească complet.
Topiți ciocolata într-o baie de apă sau la cuptorul cu microunde și apoi umpleți într-o pungă. Se decorează apoi prăjiturile și se lasă să se întărească.
Pofta buna !