Ingrediente:
aluat:
- 250 g făină simplă
- 250 ml lapte caldut
- 7 g drojdie uscată
- 5 g zahăr
- 1 ou
- 20 g ceapa verde (tocata)
- un praf de sare
- 5 g usturoi uscat
- 20 g unt moale
umplutura:
- 150 g branza de burduf
- 150 g brânză Edam
- 140 g mozzarella
- 4 ouă
Mod de preparare:
1. Incepem prin a amesteca laptele, zaharul si drojdia.
2. Adăugați oul, usturoiul, sarea și ceapa. Amesteca.
3. Adăugați făina. Vom face un aluat frumos, fin.
4. Lăsați să crească sub un prosop timp de 30 de minute.
5. Odată ce aluatul a crescut, împărțiți-l în 2 jumătăți.
6. Întindeți prima parte pe un sucitor cu făină.
7. Puneți aluatul întins într-o tavă de copt.
8. Împărțiți a doua jumătate de aluat în aproximativ 10 bucăți egale.
9. Formați bucățile individuale de aluat în bile de aceeași dimensiune. Le vom aseza in jurul perimetrului vasului de copt.
10. Amestecați toate ingredientele enumerate pentru umplutură.
11. Întindeți uniform amestecul de brânză în mijlocul prăjiturii noastre și neteziți-l bine.
12. Ungeți biluțele cu ou.
13. Coaceți la 180 de grade aproximativ 25 de minute. După ce s-a copt, mai adăugați 3 ouă la mijlocul prăjiturii și lăsați-l la copt.
Sfaturi pentru îmbunătățire:
- Opțiune mai picant – Adăugați un vârf de chili sau bucăți de ardei murați.
- Varianta pe bază de plante – Adăugați în aluat cimbru tocat sau busuioc.
- Versiune fără gluten – Folosiți făină fără gluten.
- Umplutură extra cremoasă – Adăugați puțină smântână sau ricotta.

Pofta buna!