Creierul este o parte foarte importantă a corpului, deoarece este una dintre cele mai mari organe și reprezintă centrul de control principal. El are mai multe roluri, responsabilități și sarcini precum și o cantitate mare de informații stocate.
Structura sa delicată poate fi ușor deteriorata și prin urmare, provoca multe complicații și probleme de sanatate grave.
Conform Organizației Mondiale a Sănătății , acestea sunt primele 10 obiceiuri care distrug creierul zi de azi :
1. Nu manci micul dejun
In mod constant auzim că micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, dar cu siguranță o mulțime de oameni evită să-l consume zilnic, inclusiv cei care au tendința de a reduce nivelul de zahăr din sânge.
Cu toate acestea, după ce a petrecut noaptea fără nici un fel de alimente, sărind peste micul dejun nu veti oferi suficiente elemente nutritive creierului și dacă se repetă, poate duce la degenerare lui.
2. Lipsa de somn
Privarea de somn pentru o perioadă de timp foarte lunga accelereaza moartea celulelor creierului. Dormitul oferă odihnă adecvată și repararea organismul de stres suferit în timpul zilei. Prin urmare, somnul ar trebui să fie întotdeauna printre prioritățile dumneavoastră.
3. Consumul mare de zahar
Din păcate, zahărul este ascuns în aproape toate alimentele și băuturile pe care le consumăm astăzi. Dacă evitați zahărul veți experimenta beneficii mari, deoarece aportul ridicat de zahăr distruge capacitatea organismului de a absorbi nutrienti, ceea ce duce la tulburări de dezvoltare a creierului și la malnutriție.
4. Supraalimentarea
Supraalimentarea duce la creșterea în greutate, umflarea, deteriorarea stimei de sine precum și reducerea energiei mentale și rigidizarea arterelor cerebrale.
5. Fumatul
Acesta este unul dintre obiceiurile cele mai dăunătoare și în ciuda tuturor celorlalte efecte secundare, de asemenea, duce la dementa conexe, cum ar fi boala Alzheimer.
6. Acoperirea capului în timpul somnului
Poate suna ciudat, dar acest obicei reduce consumul de oxigen în timpul nopții și în timpul somnului și puteți să vă simțiți amețeli sau sa aveti dificultăți de respirație. În plus, există un risc crescut de inhalarea de dioxid de carbon în exces.
7. Poluarea aerului
Funcția creierului necesită cantități foarte mari de oxigen, astfel inhalarea constantă a aerului poluat reduce alimentarea cu oxigen, care afectează eficiența creierului.
8. Lucrul creierul in timpul bolii
Condiții de viață într-o lume în care toată lumea este lipsită de timp și este în mod constant in activitate, mulți oameni preferă să continue să lucreze în timp ce sunt bolnavi.
Cu toate acestea, boala este calea prin care organismul să ne spună că avem nevoie de a încetini un pic și că creierul are nevoie disperată de o pauză. Deci, daca creierul lucreaza în timpul unei boli poate reduce eficiența lui și poate provoca daune.
9 Vorbitul rar
Vorbitul promovează dezvoltarea și creșterea creierului și astfel conversații intelectuale care să consolideze și să îmbunătățească acest organism și sa cresca funcțiile sale sunt foarte necesare.
10. Să nu gandesti suficient
Gândul extinde creierul, astfel încât acest instrument puternic îmbunătățește semnificativ creierul și deschide noi căi în minte. Lipsa de interes și activitatea redusă a gandirii diminuiaza aptitudinile si abilitatile tale.
Prin urmare, creierul este un instrument uimitor, dar trebuie să înveți să-l dezvolti și să aibă grijă chiar mult mai mult de el.
Sursa: Conocer Salud