
Ingrediente:
- 700 g faina de grau moale (tip 450, 480 sau 500)
- 400 ml lapte proaspăt cald
- 100 g iaurt
- 50 g unt
- 10 g drojdie uscată (1 pachet și jumătate) sau 30 g drojdie proaspătă (2/3 cub)
- 1 lingura zahar
- 1 lingura sare
Umplutura:
- 400 g sos de rosii sau alt sos pe baza de rosii
- 400 g mozzarella
- condimente după dorință
Mod de preparare:
Puneți făina într-un vas mai adânc și faceți o mică adâncitură în mijloc.
Puneți drojdia și puțin lapte cald în fântână. Laptele trebuie să fie cald până la călduț, nu să fiarbă și trebuie adăugat puțin din cantitatea totală pentru a dizolva drojdia. Se amestecă.
Apoi adăugați sarea, zahărul și iaurtul solid. Eu folosesc iaurt destul de gros, care are mai multa grasime. Adaugati untul care a fost racit la temperatura camerei si laptele cald ramas.
Frământați scurt aceste ingrediente pentru a se combina, se va forma un semi-auat, care va fi lipicios. Acoperiți cu un prosop sau altceva și lăsați să crească timp de 15 minute la temperatura camerei.
După acest timp, frământăm aluatul, adăugând făină la nevoie, până devine fin și moale.
Lasam din nou aluatul la crescut, dar de data aceasta 30 de minute la temperatura camerei, unde este cald.
Aluatul se aseaza apoi pe o suprafata de lucru infainata si se intinde usor cu un sucitor pe toate partile la o grosime de 3 mm.
Nu apăsați niciodată prea tare aluatul cu sucitorul. Aluatul trebuie să fie ușor și ușor de manevrat.
Apoi aluatul se taie în părți egale, în fâșii. Mai intai incepi de la mijloc, apoi de la mijlocul ambelor parti si tot asa pana ajungi la dimensiunea dorita.

Am tăiat 24 de bucăți egale pentru rulourile de pizza. Aluatul se intinde apoi cu sos de rosii, puteti folosi orice sos va place.
Eu folosesc sos de rosii pe care l-am facut ieri pentru pizza, asa ca am pus ce mi-a mai ramas in rulouri.
Pentru sosul de rosii: Intr-o tigaie la foc mic am pus ulei de masline si am prajit usturoiul tocat marunt. Apoi am adaugat sosul de rosii si am lasat sa fiarba putin.
Puteți adăuga și un sos picant, dar dacă faceți aceste rulouri de pizza pentru copii, cel mai bine este să folosiți clasic.
Peste sosul de roșii se rad 400 g de mozzarella sau altă brânză la alegere. Rulați ușor rulourile de pizza, fără a le apăsa, și aranjați-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Mai lasam sa creasca inca 30 de minute la temperatura camerei, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade, aproximativ 20 de minute in functie de puterea cuptorului.
Presarati cu seminte de susan daca doriti.
Puteți adăuga, de asemenea, la aceste rulouri gorgonzola, ardei iute, cârnați, bacon sau un alt topping la alegere.
Pofta buna!