Vă prezentăm o rețetă ușoară de omletă cu dovlecei, o mâncare perfectă pentru un mic dejun sănătos și gustos. Frittata cu dovlecei este o variantă ușoară și proaspătă, de sezon, care are un gust și o culoare intensă datorită ingredientelor folosite. Această rețetă delicioasă va fi un motiv bun pentru a te trezi și a începe o zi nouă cu bună dispoziție.
Ingrediente:
2 bucăți | Dovlecei |
5 bucăți | Ouă |
1 bucată | Cățel de usturoi |
60 g | Parmezan |
1 lingură | Pătrunjel |
2 linguri | Ulei de masline |
1 linguriță | Sare |
1/2 linguriță | Piper negru măcinat |
Mod de preparare:
- Tăiați dovleceii în felii subțiri și le puneți într-un bol. Adăugați puțină sare, amestecați și lăsați 5 minute.
- Spargeți ouăle într-un bol, adăugați pătrunjelul tocat, usturoiul pisat, sarea, piperul negru și amestecați bine cu telul. Adăugați parmezanul ras și amestecați din nou.
- Scurgeți dovleceii de sucul lăsat, adăugați-i la compoziția de ouă și amestecați bine. Turnați amestecul obținut într-o tigaie cu ulei încins și nivelați. Acoperiți cu capac și coaceți omleta la foc mic timp de 8-10 minute, până se rumenește frumos.
- Puneți o farfurie lată peste tigaie și cu o mișcare sigură răsturnați omleta pe ea. Puneți tigaia înapoi pe foc, turnați o lingură de ulei și puneți atent omleta înapoi în tigaie. Prăjiți pe a doua parte, tot la foc mic timp de 5-7 minute (tot sub capac). Răsturnați omleta pe farfurie și o porționați.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!