Preparate fara carne

Orez cu legume după o rețetă mănăstirească. Secretul preparării celui mai gustos orez

 

 

Orez cu legume după o rețetă mănăstirească. Secretul preparării celui mai gustos orez

 

Orezul cu legume preparat după această rețetă este incredibil de gustos și sățios. Datorită unei cantități mari de legume și condimente, mâncarea este foarte aromată și suculentă. Orezul este prăjit în ulei de condimente, de aceea este îmbibat cu toate aromele. Rețeta este foarte simplă, ușoară și rapidă. Orezul cu legume este potrivit pentru vegetarieni și persoanele care țin post.

 

Ingrediente:

-1 pahar de orez

-2 cepe

-2 morcovi medii

-1 ardei gras

-1/2 dovlecel

-3 căței de usturoi

-2 pahare de apă fierbinte

-3 linguri de ulei rafinat de floarea soarelui

-sare și condimente după gust (am folosit piper negru măcinat, ardei roșu iute și amestec de condimente)

 

Mod de preparare:

1. Curățați morcovii, spălați-i și dați-i prin răzătoarea mare.

2. Tăiați cățeii de usturoi de-a lungul în felii subțiri.

3. Spălați ardeiul gras și curățați-l de semințe și peduncul, tăiați-l cubulețe.

4. Curățați cepele de coajă și tăiați-le cât mai mărunt.

5. Spălați dovlecelul și tăiați-l cubulețe medii. Dacă dovlecelul este tânăr, atunci nu trebuie să-l curățați de coajă și semințe.

6. Puteți înlocui dovlecelul și ardeiul gras cu alte legume preferate.

7. Turnați 2 linguri de ulei într-o tigaie încinsă și prăjiți ceapa până se va rumeni ușor.

8. Apoi adăugați morcovii și prăjiți-i timp de aproximativ 3 minute până se vor înmuia.

9. Adăugați ardeiul gras, iar după 30 de secunde adăugați dovlecelul și usturoiul.

10. Amestecați toate ingredientele, gătiți timp de un minut și opriți focul.

11. Turnați 3 linguri de ulei rafinat într-o tigaie, încălziți-l, puneți toate condimentele și prăjiți-le timp de un minut.

12. Puneți orezul spălat (scurs de excesul de lichid) în uleiul cu condimente.

13. Amestecați bine și prăjiți orezul cu condimente timp de 2-3 minute. În acest timp orezul va absorbi toate aromele condimentelor.

14. Apoi puneți toate legumele în tigaia cu orez.

15. Nivelați orezul și presați-l un pic.

16. Presărați o linguriță de sare într-un pahar de apă fierbinte, amestecați și turnați apa în orez. Apoi turnați încă un pahar de apă fierbinte, acoperiți tigaia cu capac și reduceți focul.

17. Gătiți orezul timp de 20-25 de minute până va fi gata.

 

Poftă bună!

Ghiveci de legume cu orez - Rețete de la Bunica