Aperitive si Gustari

Oricine are agrișe în grădină nu trebuie să se teamă de boli de inimă, anemie sau alte…

 

 

Oricine are agrișe în grădină nu trebuie să se teamă de boli de inimă, anemie sau alte…

 

Mulți oameni își amintesc acest fruct din copilărie, din grădina bunicii.

Astăzi, cultivarea sa nu este atât de populară.

Cu toate acestea, este foarte util.

Trebuie să știi că dacă incluzi agrișe în alimentație și doar pentru o perioadă limitată de timp, aceasta va avea un efect extrem de pozitiv asupra sănătății tale.

Este suficient să-l consumăm doar în perioada în care se coc în grădinile noastre.

Deci, dacă plănuiți ce să plantați în grădinile dvs., alegeți și agrișele. Nu o sa regreti!

Agrișa este un fruct unic!

Indiferent de soiurile pe care le alegeți – verde, galben sau roșu, beneficiile lor pentru sănătate sunt uriașe în orice caz.

Strămoșii noștri știau deja acest lucru și, prin urmare, agrișele erau cultivate în cantități mari în fiecare grădină.

Pe lângă faptul că este atât de sănătos, este și foarte ușor de crescut.

Ele cresc aproape fără ca tu să observi.

Corpul tău îți va mulțumi

Agrișa are un efect benefic asupra funcției ficatului, inimii și rinichilor, previne bolile de stomac și, de asemenea, cancerul tractului digestiv.

Bunicile noastre făceau sirop de agrișe, era indispensabil pentru febră, răceli, inflamații și viruși.

La temperaturi ridicate, s-a demonstrat că agrișele pot ajuta organismul să se răcească rapid și astfel să reducă o afecțiune uneori care pune viața în pericol.

Deoarece acesta este un efect atât de semnificativ, nu ar trebui să exagerați cu agrișe și să aveți grijă să consumați cantități mari din acest fruct.

Mai multă vitamina C decât coacăzele negre

Datorită conținutului ridicat de vitamine A, B1, C, D și E, este unul dintre cele mai bune fructe pentru persoanele care încearcă să slăbească.

În plus, conține acid citric, acid de struguri, fructoză, pectină, niacină, potasiu, fosfor și calciu, ceea ce duce la o protecție excepțională a celulelor și la întărirea imunității.

Pectina nu numai că stimulează funcția intestinală, dar reduce și colesterolul ridicat.

Și nu în ultimul rând, oferă și o protecție semnificativă împotriva cancerului, în principal datorită conținutului lor ridicat de antioxidanți.

Benefic  pentru rinichii, prostată și anemie

Nu este cunoscut faptul că agrișele pot ajuta cu inflamația tractului urinar și a rinichilor chiar mai mult decât merișoarele.

Poate elimina rapid bacteriile din sistemul urinar și poate proteja rinichii și tractul urinar de revenire.

În plus, luptă și împotriva suprahidratării organismului.

De asemenea, agrișele întăresc pereții vaselor de sânge și luptă împotriva hipertensiunii arteriale.

Dacă ai probleme cu anemie, ar trebui să mănânci agrișe în fiecare zi.

Conține o cantitate mare de fier. femeile vor fi cu siguranță mulțumite de faptul că agrișele îmbunătățesc calitatea pielii, părului și unghiilor.

Nu este nevoie de măști sau coji, doar bucurați-vă de el.

Puteți folosi și frunze

Conținut ridicat de vitamine și nutrienți

Frunzele de agrișă conțin multe substanțe utile – sunt deosebit de bogate în vitamina C.

De asemenea, conțin taninuri, flavonoide și o cantitate semnificativă de săruri minerale (mangan, cupru, magneziu etc.)

Ce pot face ei pentru sănătatea noastră?

Conținutul ridicat de vitamina C este foarte important pentru persoanele cu imunitate slăbită și în perioadele în care organismul este mai susceptibil la dezvoltarea unor boli precum gripa sau răceala.

Este un antioxidant puternic care protejează celulele de îmbătrânirea prematură și de efectele radicalilor liberi.

Ele pot contribui, de asemenea, la protecția celulelor împotriva cancerului.

Decocturile și extractele din frunze de agriș au un puternic efect dezinfectant și antiinflamator

Sunt folosite pentru răni, zgârieturi, dar și pentru clătirea cavității bucale în cazul apariției diverselor inflamații.

Proprietățile benefice ale ceaiurilor din frunze de agriș și ale decocturii au fost dovedite și în tratamentul ulcerului gastric și al gastritei.

Pentru tratarea anemiei și susținerea hematopoiezei – substanțele conținute de frunzele de agriș sunt importante pentru formarea globulelor roșii și, pe lângă anemiei menționate mai sus, protejează și împotriva aterosclerozei.

Acțiunea frunzelor de agriș este de asemenea neprețuită în gută și reumatism.

Ceaiul din frunze este excelent pentru gripă, răceală și dureri de gât.

Pregătim ceaiul luând 2 lingurițe de frunze uscate și turnându-le cu 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 4 minute.

… de frunze de agrișă!

Vom folosi cataplasma din frunze de agriș pentru dureri de genunchi.

Adăugați aproximativ 30 de frunze la 500 ml apă și lăsați să fiarbă 15 minute cu capacul pus.

Înmuiați o cârpă în decoct, puneți frunzele pe ea, pliați și țineți compresa fierbinte pe genunchi.

Acoperiți cu folie și înfășurați cu un prosop cald. Lăsați compresa peste noapte și repetați dacă este necesar.

Ceaiul din frunze de agrișă acționează ca un diuretic, favorizează transpirația și poate elimina excesul de apă din organism, precum și bacteriile care provoacă inflamarea rinichilor și a tractului urinar.

De asemenea, ameliorează constipația și problemele digestive.

Consumul regulat de ceai din frunze de agriș acționează ca prevenire a bolilor grave, precum diabetul, hipertensiunea arterială, stimulează activitatea intestinală și protejează ficatul.

Asigurați-vă că beți această băutură cel puțin o dată pe zi în timpul sezonului gripei și nu va trebui să vă faceți griji că vă îmbolnăviți.

Decocturile din frunze de agriș au un efect benefic și asupra bolilor de piele – reduc iritația, umflarea, roșeața și mâncărimea.

Frunzele de agriș sunt adesea adăugate în baie și ajută la combaterea dermatitelor de diverse origini.

Dacă ți-a plăcut articolul, poți să ne urmărești și să împărtășești postarea prietenilor tăi și părerea (sau experiența) ta în comentarii!

 

  Sursa