Aperitive si Gustari

Ouă umplute cu pastă de avocado – sunt foarte gustoase, dar și sănătoase

 

 

Ouă umplute cu pastă de avocado – sunt foarte gustoase, dar și sănătoase

 

Ouăle umplute cu pastă de avocado reprezintă o idee excelentă pentru cei care vor să evite rețeta clasică, unde se folosește maioneză.

Pasta de avocado înlocuiește cu succes maioneza, așadar nu trebuie să-ți mai faci griji pentru numărul de calorii. Sper că nu mai e cazul să vă spun că este un aperitiv plin de proteine și grăsimi sănătoase, benefice pentru organism.

La acest preparat poți apela oricând: fie la o masă festivă, fie de sărbători (Paște, Crăciun), dar sincer nu-ți trebuie vreun motiv anume ca să gătești aceste ouă umplute cu avocado, ele pot  fi mâncate oricând ai poftă de ceva bun și sănătos.

Cel mai des le mănânc la micul dejun, alături de niște legume: roșii, castraveți, rodiche, ardei gras etc.

Modalitatea de gătire este extrem se simplă și nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie.

Să trecem la treabă și să vă arăt cum am făcut eu aceste ouă umplute cu avocado!

 

Ingrediente:

  • 1 avocado mediu copt
  • 6 ouă fierte
  • Suc de lamaie,
  • 1 lingura maioneza
  • Rosii uscate cu usturoi si busuioc
  • Patrunjel verde
  • jumătate de ceapă roșie, tocată mărunt
  • sare și piper (după gust)
  • Opțional: puțină boia dulce pentru decorat

 

Mod de preparare:

Pune ouăle la fiert pentru 10 minute. Lasă-le să se răcească, apoi curăță-le de coajă. Taie ouăle pe jumătate, scoate gălbenușurile și pune-le într-un bol, iar albușurile separat pe o farfurie.

Pasta de avocado: taie avocado în două, înlătură sâmburele, scoate miezul (pulpa de avocado) și pune-l într-un blender sau robot de bucătărie, împreună cu sucul de la lămâie și mixează până devine o pastă.

Dacă nu ai blender, poți să pisezi avocado cu o furculiță.

oua umplute cu avocado

Pune pasta de avocado peste gălbenușurile ușor mărunțite și condimentează cu sare și piper. Amestecă bine toată compoziția.

Pune această compoziție într-un poș și umple albușurile de ou.

Dacă nu ai poș, poți să pui câte o lingură din compoziție în albușuri și este perfect și așa.

Decorează ouăle umplute cu ceapă roșie, puțină boia dulce si un pic de patrunjel verde..

 

Pofta buna!

 

 Sursă