De câte ori ai căutat ouăle umplute pe platoul de aperitive, atunci când ai fost invitat undeva? Acum le poți face acasă. Rețeta de ouă umplute cu piept de pui este rapidă și se califică printre cele mai ușoare articole de gen.
Ingrediente:
- 12 ouă
- ½ piept de pui întreg cu os și piele
- 3 castraveți murați
- zeama de la ½ lămâie
- 1 ¼ lingură muștar
- 1 ¼ linguriță unt
- ulei
- nucșoară
- sare
Mod de preparare:
- Pregătește ingredientele
- Pune la fiert 11 ouă și lasă-le timp de 7 minute, până când gălbenușul se întărește complet. Lasă-le la răcit.
- Taie în bucăți mici 1 piept de pui întreg cu os și piele.
- Pune pieptul de pui la fiert, în apă condimentată cu sare și piper.
- Pune ouăle la punct
- Decojește cu grijă ouăle, cu tot cu pieliță, dar fără să desprinzi bucăți de albuș.
- Taie ouăle pe lung și scoate gălbenușurile.
- Scoate pielea de pe carne și dă-o prin mașina de tocat. Freacă puiul cu 1 ¼ linguriță unt.
- Taie 3 castraveți murați în bucăți mici și amestecă totul cu puiul. Completează cu sare, piper și nucșoară.
- Prepară cea de-a doua umplutură
- Amestecă un gălbenuș de ou fiert ras cu un gălbenuș de ou crud, 1 ¼ lingură muștar și puțin ulei, ca să faci maioneza.
- Atunci când compoziția este omogenă, completează cu zeama de la ½ lămâie și amestecă pentru încă un minut.
- Adaugă o lingură de maioneză în compoziția de carne.
- Finisează lucrarea artistică
- Umple, cu grijă, jumătățile de albuș cu compoziția formată din carne.
- Decorează totul cu maioneză și verdeață, după plac.
- Ține ouăle pentru o oră la rece, înainte să le servești.