Ingrediente:
- 12 ouă
- 3 linguri de maioneza
- 1 lingurita mustar de Dijon (sau mustar obisnuit)
- Sare si piper dupa gust
- Coloranți alimentari (de exemplu, roz, verde, albastru, galben)
- Oțet (pentru colorare)
- Apă
Mod de preparare:
1. Prepararea ouălor:
Se fierb ouăle tari (aproximativ 10-12 minute), apoi se răcesc în apă rece și se curăță de coajă.
2. Tăierea și separarea gălbenușurilor:
Tăiați fiecare ou în jumătate pe lungime și îndepărtați cu grijă gălbenușurile.
3. Patarea albusurilor:
Pregătiți pahare cu apă, câteva picături de colorant alimentar și puțin oțet. Punem cateva albusuri in fiecare pahar si lasam sa se coloreze aproximativ 5 minute. Apoi scoateți-le și uscați-le.
4. Pregătirea umpluturii:
Se zdrobesc galbenusurile si se amesteca cu maioneza, mustar, sare si piper. De asemenea, puteți folosi un blender pentru o textură mai fină.
5. Albușuri de umplutură:
Cu o lingura sau o punga de patiserie umplem albusurile colorate cu umplutura pregatita.
6. Servire:
Decorați cu ierburi proaspete sau stropi colorate, după gust. Se serveste racit.
Sfaturi:
- Puteți folosi și hrean sau muștar dulce în loc de muștar de Dijon.
- Pentru o variantă mai sănătoasă, folosește iaurt grecesc în loc de maioneză.
- Perfect ca aperitiv sau ca parte a unei petreceri de Paște.
Pofta buna!