Panificatie

Pâine cu usturoi și cu brânză. Delicatesa care se potrivește cu orice masă. Rupeți o bucată și brânza va curge irezistibil…

 

 

Pâine cu usturoi cu brânză. Delicatesa care se potrivește cu orice masă. Rupeți o bucată și brânza va curge irezistibil…

 

Ingrediente:

Aluat:

  • 1 1/2 cani de faina universala
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou intreg
  • 1/2 cană lapte cald
  • 2 linguri de unt

Uplutura:

  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 lingurita zahar
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de unt la temperatura camerei
  • 150 g branza/mozzarella
  • 2 linguri de ceapa verde tocata marunt

 

Mod de preparare:

Turnați toate ingredientele enumerate (cu excepția untului) în făină, apoi frământați aluatul. Va fi moale și puțin lipicioasă la început, dar după 5 minute se va forma frumos.

Adăugați untul înmuiat și frământați până când aluatul este încorporat și devine plăcut neted.

IMG 76721

Se modelează o minge și se așează pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 30-45 de minute.

In acest timp, pregatiti amestecul de tartinat: amestecati toate ingredientele pana obtineti o pasta fina, uniforma, usor de intins.

Tăiați mozzarella fâșii.

IMG 76751

Întindeți cu mâinile aluatul crescut și odihnit până obțineți o turttă groasă de pizza.

IMG 76762

Tăiați-o cubulețe la suprafață și întindeți deasupra amestecul preparat de usturoi-unt.

IMG 76791

Puneți fâșii de mozzarella  în fante și lăsați să se odihnească timp de 15 minute. Coaceti apoi painea in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 12-15 minute sau cat este necesar pentru a o rumeni.

IMG 76801

 

Pofta buna!

 

 Sursa