Panificatie

Pâine delicioasa cu mozzarella și măsline, usturoi, busuioc, pătrunjel proaspăt. Toată lumea de acasă o place, eu o fac în fiecare zi

 

 

Pâine delicioasa cu mozzarella și măsline, usturoi, busuioc, pătrunjel proaspăt. Toată lumea de acasă o place, eu o fac în fiecare zi

 

Ingrediente:

  • 450 g. făină
  • 1/2 cub de drojdie proaspata (20 g)
  • 2 linguri de faina
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 250 g apă rece
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 mână de busuioc proaspăt
  • 1 mână de pătrunjel proaspăt
  • mozzarella rasa sau parmezan
  • câteva măsline

 

Mod de preparare:

Se pune o jumatate de cub de drojdie in vas, se adauga o jumatate de lingurita de zahar si se toarna 250 ml apa calduta.

Adăugați două linguri de făină, apoi amestecați cu o lingură sau un tel până când toate ingredientele sunt dizolvate și nu există cocoloașe.

IMG 8098 1

IMG 8098 1

Lăsați drojdia dizolvată într-un loc cald timp de aproximativ 10 minute până se activează și face spumă. In acest timp se masoara si se cerne 450 g. făină, se adaugă o linguriță de sare și drojdia activată.

Framantam aluatul cateva minute pana devine compact si se desparte de marginile vasului.

IMG 81031

Dacă frământați aluatul cu mâna, amestecați mai întâi cu o lingură sau o spatulă de bucătărie până când făina este încorporată, apoi continuați să frământați cu mâna până devine compact, neted și nu se lipește de mâini. Ar trebui să fie moale, dar nu prea lipicios.

IMG 81042

Se formează o minge, se întoarce într-un castron curat, se acoperă și se lasă într-un loc cald, ferit de curenti, să fermenteze aproximativ o jumătate de oră sau până când își dublează volumul.

Aluatul crescut se intinde pe o suprafata infainata, apoi se infaina si sucitorul.

IMG 8122 1

Întindeți-l cu grijă într-o crustă groasă ca aluatul de pizza, dar la fel de groasă pe toate părțile.
Transferați-l pe hârtie de copt și puneți-l pe o tavă lată și puțin adâncă. Tăiați-o cubulețe mai mici, apoi pregătiți „pesto”, adică amestecul aromat pentru uns.

IMG 8123 1

IMG 8093 1

Se toacă toate frunzele proaspete de busuioc și pătrunjel, se dau prin răzătoare usturoiul sau se presează printr-o presă, apoi se amestecă toate acestea și se amestecă cu 100 ml de ulei de măsline.

Întindeți amestecul uniform peste toate tăieturile, apoi periați toată suprafața cu o perie de silicon (de bucătărie).

IMG 81281

Presărați peste tăieturi mozzarella rasă, parmezan sau brânză la alegere și puneți o bucată de măsline feliate pe fiecare cub și apăsați ușor în aluat.

IMG 81301

Dacă doriți, presărați mozzarella peste tot aluatul. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute.

IMG 8131 1

Pofta buna!