Ingrediente:
- 450 g. făină
- 1/2 cub de drojdie proaspata (20 g)
- 2 linguri de faina
- 1/2 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 250 g apă rece
- 100 ml ulei de măsline
- 2 catei de usturoi
- 1 mână de busuioc proaspăt
- 1 mână de pătrunjel proaspăt
- mozzarella rasa sau parmezan
- câteva măsline
Mod de preparare:
Se pune o jumatate de cub de drojdie in vas, se adauga o jumatate de lingurita de zahar si se toarna 250 ml apa calduta.
Adăugați două linguri de făină, apoi amestecați cu o lingură sau un tel până când toate ingredientele sunt dizolvate și nu există cocoloașe.
Lăsați drojdia dizolvată într-un loc cald timp de aproximativ 10 minute până se activează și face spumă. In acest timp se masoara si se cerne 450 g. făină, se adaugă o linguriță de sare și drojdia activată.
Framantam aluatul cateva minute pana devine compact si se desparte de marginile vasului.
Dacă frământați aluatul cu mâna, amestecați mai întâi cu o lingură sau o spatulă de bucătărie până când făina este încorporată, apoi continuați să frământați cu mâna până devine compact, neted și nu se lipește de mâini. Ar trebui să fie moale, dar nu prea lipicios.
Se formează o minge, se întoarce într-un castron curat, se acoperă și se lasă într-un loc cald, ferit de curenti, să fermenteze aproximativ o jumătate de oră sau până când își dublează volumul.
Aluatul crescut se intinde pe o suprafata infainata, apoi se infaina si sucitorul.
Se toacă toate frunzele proaspete de busuioc și pătrunjel, se dau prin răzătoare usturoiul sau se presează printr-o presă, apoi se amestecă toate acestea și se amestecă cu 100 ml de ulei de măsline.
Întindeți amestecul uniform peste toate tăieturile, apoi periați toată suprafața cu o perie de silicon (de bucătărie).
Presărați peste tăieturi mozzarella rasă, parmezan sau brânză la alegere și puneți o bucată de măsline feliate pe fiecare cub și apăsați ușor în aluat.
Dacă doriți, presărați mozzarella peste tot aluatul. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute.
Pofta buna!