Panificatie

Pâine moale ca puful, umplută cu brânză delicioasa si iaurt. Rețeta este o adevărată comoară

 

 

Pâine moale ca puful, umplută cu brânză delicioasa si iaurt. Rețeta este o adevărată comoară

 

Ingrediente:

  • 250 ml lapte proaspăt călduț
  • 8 g drojdie uscată (1 pachet)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 50 ml unt topit
  • 450 g faina
  • 1 lingurita sare

Umplutura:

  • aproximativ 100-150 g de brânză
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri de ou
  • Dacă doriți, puteți stropi cu semințe de susan.
  • 100-150 ml iaurt

 

Mod de preparare: 

Intr-un vas mai adanc in care vei framanta aluatul, pune mai intai laptele caldut, apoi adauga drojdia si zaharul.

Se amestecă pentru a se topi ingredientele și se lasă 10 minute într-un loc cald pentru a activa drojdia.

La drojdia crescută se adaugă jumătate din făină, o linguriță de sare, untul topit, iar la final se adaugă un ou, lăsat în prealabil la temperatura camerei.

Se amestecă cu o lingură până când ingredientele sunt combinate.

IMG 7791

Când obțineți un amestec compact și un aluat moale, uniform, adăugați făina rămasă și continuați să frământați cu mâna.

Frământați bine aluatul până devine mediu moale, neted și elastic, nu se lipește de mâini, dar se desparte de părțile laterale ale vasului.

IMG 7792

IMG 7793

Terminați de frământat pe o suprafață de lucru înfăinată, presărând făina după cum este necesar.
Reveniți aluatul în bol, acoperiți-l cu folie de plastic și lăsați-l la loc cald aproximativ o jumătate de oră sau până își dublează volumul.

IMG 7794

Întoarceți aluatul pe o suprafață ușor înfăinată și nu-l frământați, ci mai degrabă întindeți-l cu mâinile și formați o rolă pentru a fi mai ușor de tăiat în nouă bucăți egale.
Modelați fiecare bucată de aluat într-o bilă drăguță, apoi lăsați deoparte.

IMG 7795

Apoi luați o minge și, folosind un sucitor, rulați-o într-o crustă asemănătoare unei clătite.

Intre timp pregatim umplutura astfel incat sa fie gata cand aluatul creste.

Puneți câteva linguri de umplutură la un capăt al crustei, iar pe cealaltă parte, faceți tăieturi la 1 cm, dar nu până la capăt. Apoi rulați cu grijă într-o chiflă.

Repetați procedura cu toate biluțele de aluat rămase.

IMG 7796

IMG 7797

Cand ati rulat toate crustele, pregatiti o tava rotunda de copt si tapetati-o cu hartie de copt.
Aranjați chiflele în cerc, în formă de floare, astfel încât să se adune în mijlocul cratiței (vezi foto), lăsând totuși puțin spațiu între ele, pentru că se vor ridica mai departe.

 

IMG 7798

Acoperiți tava cu folie de plastic și lăsați tortul să crească aproximativ 15 minute, în timp ce faceți toppingul.
Adăugați două gălbenușuri la iaurtul la temperatura camerei, apoi amestecați bine și amestecați într-un amestec omogen. Turnați acest topping uniform peste tort.

IMG 7790

Dacă este necesar, folosiți o perie pentru a vă asigura că toppingul pătrunde uniform în aluat.
În acest timp, porniți cuptorul pentru a se preîncălzi la 170 de grade, apoi coaceți prăjitura pentru aproximativ o jumătate de oră.

Dacă doriți, presărați deasupra semințe de susan sau la alegere înainte de coacere.

IMG 7800

Scoateți  coptura din cuptor și cât este fierbinte, stropiți-l cu puțină apă.
Deasupra se pune folie de aluminiu si un prosop de bucatarie, apoi se lasa sa se raceasca putin si sa se inmoaie de la propria caldura.

 

Pofta buna!

 

 Sursa