Franzela aceasta m-a cucerit de la primul pas al retetei pana la produsul final.
Cat de usor se lucreaza cu aluatul cu drojdie.
Ingrediente:
- Lapte – 400 ml
- Sare – 2 lingurite
- Zahăr – 2 linguri
- Drojdie (uscata) – 1 lingura
- Ulei de floarea soarelui – 4 linguri
- făină de grâu – 600 g
- Gălbenuș de ou – 1 buc. (pentru a unge painea)
- Lapte – 1 lingura (pentru a unge painea)
Mod de preparare:
Pasii retetei sunt foarte simpli: se framanta aluatul (fie de mana, fie la robot), se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, se imparte aluatul in 2 bucati, se intinde o bucata de aluat, se ruleaza si se pune in tava.
Am folosit hartie de copt pentru a desparti franzelele intre ele.’
Adăugați sare, drojdie, amestecați totul intr-o cana cu lapte.
Se pregatesc ingredientele si se pun intr-un bol incapator.
Se poate framanta manual sau la robot.
Se lasa deoparte o ora,cu bolul acoperit, ca sa isi dubleze volumul.
Se scoate aluatul pe masa de lucru, le-am rulat plat și răsuciți aluatul într-un „tub” dar nu până la capăt.
Se aseaza pe o tava de copt si se lasa sub un prosop 15-20 de minute. Se unge painea cu galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte.
Se coace 25 de minute la cuptor la o temperatura de 200 de grade, până devin aurii.
Poftă bună!