Checuri

Pandispan cu banane, piersici si crema de vanilie, o minune culinara simplu de facut si cu gust deosebit

 

 

Pandispan cu banane-piersici si crema de vanilie- un rasfat rapid si delicios

Ingrediente:

Aluat:

  • 3 galbenusuri + 60 g zahar
  • 3 albusuri + suc de 1/2 lamaie + 100 g zahar
  • 170 g de făină
  • 1 lingura amidon de porumb

Cremă:

  • 2 oua
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 2 banane
  • 400 g de piersici în sirop

Alte:

  • sirop de piersici – impregnare

 

Mod de preparare:

Aluat:

Mai intai, separati albusurile si galbenusurile in 2 boluri.

Se toarna zaharul in vasul cu galbenusurile de ou – se bat/amesteca pana se omogenizeaza.

Prajitura cu banane-piersici cu crema de cremă - un răsfăț rapid și delicios

Se toarna sucul stors de 1/2 lamaie in vasul cu albusurile spuma si se adauga zaharul – se bat/amesteca pana se formeaza varfuri tari.

Ulterior, turnati amestecul de galbenusuri in spuma de albusuri.

Prajitura cu banane-piersici cu crema de cremă - un răsfăț rapid și delicios

Se amesteca incet dar ferm.

Se toarna apoi faina cernuta amestecata cu amidon de porumb – se amesteca bine.

Turnati aluatul rezultat pe o tava de copt de 27 x 18 cm in care punem hartei de copt.

Prajitura cu banane-piersici cu crema de cremă - un răsfăț rapid și delicios

Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute la 180°C pana devin aurii.

Prajitura cu banane-piersici cu crema de cremă - un răsfăț rapid și delicios

Dupa copt, scoateti hartia de copt din aluat si taiati aluatul in 2 parti egale.

Prajitura cu banane-piersici cu crema de cremă - un răsfăț rapid și delicios

Prajitura cu banane-piersici cu crema de cremă - un răsfăț rapid și delicios

Se lasa putin deoparte si apoi se pune prima parte din aluat inapoi in tava cu margini detasabile.
Prajitura cu banane-piersici cu crema de cremă - un răsfăț rapid și delicios

 

Crema:

Intr-un castron mare, se bat ouale si se presara zaharul, se amesteca si apoi se presara amidon de porumb.

Se condimenteaza cu extract de vanilie, se adauga lapte si, amestecand constant, se fierbe la foc mic pana se obtine o crema densa medie.

Dupa ce s-a fiert, acoperim crema in oala cu folie si lasam sa se raceasca la temperatura camere.

Prajitura cu banane-piersici cu crema de cremă - un răsfăț rapid și delicios
Prajitura cu banane-piersici cu crema de cremă - un răsfăț rapid și delicios

 

Intre timp, puneti bananele feliate, piersicile din conserva intr-un alt bol si amestecati cu crema racita – amestecati bine.

Impregnați partea coptă și răcită din aluat cu suc/sirop de piersici, apoi întindeți crema pregătită și acoperiți cu a doua parte de aluat. Pune la frigider 3 ore pentru a se întări.

Prajitura cu banane-piersici cu crema de cremă - un răsfăț rapid și delicios

Prajitura cu banane-piersici cu crema de cremă - un răsfăț rapid și delicios

Prajitura cu banane-piersici cu crema de cremă - un răsfăț rapid și delicios

Prajitura cu banane-piersici cu crema de cremă - un răsfăț rapid și delicios

Puneti la frigider 3 ore.

Dupa 3 ore, scoateti prajitura din forma si serviti.

Prajitura moale delicioasa cu crema moale de crema cu banane si piersici

Daca doriti  puteti presara cu zahar pudra, dupa gust.

 

 Pofta buna!

 

Sursa