Checuri

Pandispan pufos, crema de vanilie si petalele de migdale – Rețeta simplă și aromată

 

 

Pandispan pufos, crema de vanilie si fulgi de migdale- Desertul perfect cand ai pofta de ceva dulce

 

Ingrediente:

  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 15 g amidon de porumb
  • 350 ml lapte
  • Un praf de sare
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 170 g făină de grâu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 50 g făină de migdale
  • 50 g fulgi de migdale
  • Zahăr pudră (pentru decor)

Tort de migdale cu crema de vanilie

Mod de preparare:

    1. Într-un bol, amestecă 1 ou, 50 g zahăr și amidonul de porumb.
    2. Toarnă treptat 250 ml lapte și încălzește amestecul, amestecând încontinuu, până când se îngroașă. După aceea, lasă crema să se răcească, acoperind bolul cu folie alimentară.
    3. În alt bol, bate celelalte 2 ouă cu un praf de sare și 100 g zahăr, până când devin pufoase.
    4. Adaugă 100 ml lapte și uleiul în fir subțire, continuând să amesteci.
    1. Cerni făina, praful de copt și făina de migdale, apoi încorporează-le treptat în amestecul de ouă.
    2. Turnă aluatul rezultat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
    1. Presară fulgii de migdale peste aluat și acoperă cu crema de vanilie răcită.
    1. Coace timp de 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 170 °C.
    2. După ce s-a copt, decorează desertul cu zahăr pudră, pentru un aspect și un gust încântător.

Bucură-te de acest pandișpan pufos și aromat, cu umplutură cremoasă și textură crocantă, perfect pentru a-ți răsfăța simțurile și a-ți satisface pofta de dulce!

Tort de migdale cu crema de vanilie

 

Ar putea fi o imagine cu shepherd's pie şi deserturi

Pofta buna!

 

Sursa

 Sursa