Ingrediente:
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 15 g amidon de porumb
- 350 ml lapte
- Un praf de sare
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 170 g făină de grâu
- 1 linguriță praf de copt
- 50 g făină de migdale
- 50 g fulgi de migdale
- Zahăr pudră (pentru decor)
Mod de preparare:
-
- Într-un bol, amestecă 1 ou, 50 g zahăr și amidonul de porumb.
- Toarnă treptat 250 ml lapte și încălzește amestecul, amestecând încontinuu, până când se îngroașă. După aceea, lasă crema să se răcească, acoperind bolul cu folie alimentară.
- În alt bol, bate celelalte 2 ouă cu un praf de sare și 100 g zahăr, până când devin pufoase.
- Adaugă 100 ml lapte și uleiul în fir subțire, continuând să amesteci.
-
- Cerni făina, praful de copt și făina de migdale, apoi încorporează-le treptat în amestecul de ouă.
- Turnă aluatul rezultat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
-
- Presară fulgii de migdale peste aluat și acoperă cu crema de vanilie răcită.
-
- Coace timp de 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 170 °C.
- După ce s-a copt, decorează desertul cu zahăr pudră, pentru un aspect și un gust încântător.
Bucură-te de acest pandișpan pufos și aromat, cu umplutură cremoasă și textură crocantă, perfect pentru a-ți răsfăța simțurile și a-ți satisface pofta de dulce!
Pofta buna!