Creme si Budinci

Panna-Cotta de capsuni cu crema de mascarpone si ciocolata rasa – Rapid si usor de preparat!

 

 

Panna-Cotta de capsuni cu crema de mascarpone si ciocolata rasa – Rapid si usor de preparat!

 

Ingrediente:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr
  • 5 g agar-agar
  • 400 g piure de căpșuni
  • 150 ml smântână pentru frișcă 30% grăsime
  • 5 g vanilină

 Decor:

  • ciocolata rasa

 

Mod de preparare:

1. Puneți mascarpone într-un castron mare, stropiți cu zahăr și agar-agar – amestecați și fierbeți la foc mic până se omogenizează. După gătire, se ia de pe foc.

2. Se amestecă căpșunile proaspete într-un piure de căpșuni, apoi se adaugă smântâna pentru frișcă și se condimentează cu vanilie – se amestecă într-un piure omogen, care se toarnă treptat în amestecul de mascarpone fiert amestecând ușor – se amestecă bine.

Panna-Cotta de capsuni cu crema de mascarpone si ciocolata rasa - Rapid si usor de preparat!

3. Turnați amestecul rezultat în cupele decorative pregătite și puneți la frigider timp de 2 ore pentru a se întări.

Panna-Cotta de capsuni cu crema de mascarpone si ciocolata rasa - Rapid si usor de preparat!

4. După 2 ore, scoateți Panna Cotta din frigider și din coș pe partea opusă.

Panna-Cotta de capsuni cu crema de mascarpone si ciocolata rasa - Rapid si usor de preparat!

Panna-Cotta de capsuni cu crema de mascarpone si ciocolata rasa - Rapid si usor de preparat!

5. La final, decorează-le cu ciocolată rasă și servește-le cu drag, gust și entuziasm.

Panna-Cotta de capsuni cu crema de mascarpone si ciocolata rasa - Rapid si usor de preparat!
Panna-Cotta de capsuni cu crema de mascarpone si ciocolata rasa - Rapid si usor de preparat!

Pofta buna!

 

 Sursa