Papanașii moi și pufoși pot fi pregătiți destul de simplu. Pentru a vă dovedi acest fapt, vă prezentăm o rețetă de papanași rumeni, aromați și moi. Aceștia se prepară foarte ușor, din cele mai accesibile ingrediente. Obțineți o gustare atât de fină și delicioasă, încât nimeni nu-i va rezista.
Ingrediente:
-500 g brânză de vaci
-2 linguri de făină
-2 ouă
-zahăr după gust
-1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
-1 priză de sare
-ulei vegetal
Mod de preparare:
1. Bateți ouăle. Adăugați făina, zahărul, sarea și bicarbonatul de sodiu. Amestecați.
2. Adăugați brânza de vaci (preventiv trecută printr-o sită) și amestecați bine.
3. Puneți o tigaie cu puțin ulei pe foc. Turnați câte o lingură de aluat în tigaie, păstrând o distanță de cel puțin 1.5 cm între papanași. Prăjiți-i până marginile se vor rumeni.
4. Întoarceți-i pe partea cealaltă și acoperiți tigaia cu un capac.
5. Așezați-i pe un prosop de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei. Serviți-i cu smântână sau dulceața preferată. La dorință, presărați-i cu zahăr pudră.
Poftă bună!