Vă prezentăm o rețetă delicioasă de pârjoale de ovăz, care pot fi servite în perioada de post sau dacă v-ați plictisit de cele cu carne. Gustul pârjoalelor este pur și simplu fabulos, acestea sunt destul de sățioase și aromate. Serviți pârjoalele cu orice garnitură sau legume proaspete.
Ingrediente:
-1 pahar de fulgi de ovăz
-1 ceapă
-2 căței de usturoi
-1 morcov
-2 cartofi
-1/2 pahar de apă
-ulei de floarea soarelui
-sare și piper după gust
Mod de preparare:
1. Trebuie să folosiți fulgi de ovăz care se prepară rapid.
2. Presărați fulgii de ovăz într-un bol adânc și turnați deasupra apă clocotită, lăsați-i să se umfle complet.
3. Între timp pregătiți legumele. Curățați ceapa, morcovul și cartofii, apoi spălați legumele.
4. Dați legumele prin răzătoare.
5. Puneți legumele rase în fulgii de ovăz și adăugați usturoiul dat prin presă. Asezonați cu sare și piper după gust.
6. Formați pârjoalele și prăjiți-le în ulei pe ambele părți până se vor rumeni.
Pofta buna!