Pateuri si placinte cu cel mai subtire aluat – Coapte in tigaie, gata in 5 minute – Placintele si pateurile se numara printre retetele clasice de bucate preparate casa…
Exista un singur secret pentru reusita – Raportul dintre aluat si umplutura trebuie sa fie egal… Reteta de astazi va propune un aluat pe baza de chefir, foarte gustos…
Pentru umblutura, puteti folosi cartofi piure, varza tocata sau orice altceva doriti, moale, fraged, delicios… Pentru a pregati pateuri si placinte cu cel mai subtire aluat, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Ingrediente:
900 g faina
500 ml chefir
2 oua
2 linguri de zahar
9 g drojdie uscata
1 lingurita sare
cartofi piure, dupa preferinte
varza, daca doriti
piper negru, dupa gust
ulei de floarea-soarelui
1 ceapa
100 g margarina (unt)
Mod de preparare:
Topiti margarina si amestecati-o cu chefir, oua, zahar si sare. Dupa ce este amestecati bine, adaugati drojdia si lasati intreaga compozitie deoparte, in jur de 10 minute, scrie iladies.ro.
Adaugati treptat faina si framantati un aluat moale si elastic. Ungeti aluatul cu ulei de floarea-soarelui si puneti-l intr-un vas de dimensiuni mai mari, apoi acoperiti-l cu un prosop si lasati-l sa stea timp de 40 minute…
Intre timp, pregatim umplutura. In cartofii piure adaugam sare, piper si o ceapa putin prajita… Scurgeti si varza, pentru cel de-al doilea fel de pateuri…
Scoateti aluatul si impartiti-l in bucati mai mici. Luati o bucata de aluat si puneti umplutura pe el, apoi lipiti marginile…
Prajiti pateurile pe tigaie, in unt, pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti…
Prajitul pe tigaie necesita o perioada mai mare de timp, dar merita! Se obtin destul de multe pateuri, ajung chiar si pentru o familie mare…
Pentru umplutura, nu va limitati doar la cartofi si varza, o optiune buna ar fi si branza de vaci cu verdeata si usturoi, ciuperci tocate cu ceapa sau branza moale… toate vor iesi gustoase si toate se prepara la fel de usor… acasa… natural!
Sa le savurati cu drag!
Pofta buna!
Sursa: iLadies