Fripturi si Gratare Sarbatoarea Pastelui

Pentru ca friptura de miel sa va iasa frageda si suculenta trebuie sa aflati un mic secret

 

 

 

 

Ingrediente:

2 pulpe de miel (carne de miel cu os)

1 legatura de usturoi verde (10 fire de usturoi proaspat)

2 linguri de ulei

1 lingurita de sare

1 lingurita de piper negru macinat

1 lingurita de boia de ardei dulce

300 ml de vin alb

1 ceasca de apa

 

Mod de preparare:

In primul rand se alege o carne de miel tanar si crescut la tara la noi in Romania, mielul sa aiba o greutate maxima de 10- 12 kg, carnea se va face mai repede si va avea un gust adevarat de miel. Carnea de miel (pulpe de miel) se curata putin de grasime (seu de miel), se spala si se lasa putin sa se scurga de apa.

Usturoiul verde cu tot cu frunze se curata si se spala. Cu un cutit subtire se cresteaza pulpele de miel si se inteapa in 2- 3 locuri, se fac mici incizii dintr-o parte a pulpei in cealalta. Carnea de miel se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia iar in inciziile facute se baga cate un fir de usturoi.

Se unge o tava de cuptor cu putin ulei, se aseaza frumos pulpele de miel, din firele de usturoi ramase se impletesc cateva coronite de usturoi si se aseaza printre carne.

Se stropeste carnea cu putin ulei, se adauga o ceasca de apa si una de vin, se acopera tava de friptura cu o folie de aluminiu sau hartie de copt si se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

Cat timp friptura sta la cuptor se prepara o garnitura formata dintr-o salata de varza proaspata sau o salata de sezon compusa din salata verde, ceapa verde, ridichii, ulei de masline, otet de mere, marar si patrunjel proaspat. Dupa 30 de minute se scoate tava din cuptor, se da la o parte folia de aluminiu, se intoarc bucatile din carne de miel si se adauga restul de vin alb.

Se continua coacerea fara folie de aluminiu inca 30 de minute, pana cand carnea este frumos rumenita si sosul a scazut putin.

 

Pofta buna!

 

Sursa