Ingrediente:
Aluat:
- 500 g faina
- 250 ml apă
- 80 ml ulei
- 50 g zahăr
- 20 g drojdie proaspata
- un praf de sare
Umplutura:
- 400 g gem de prune
Decor:
- 1 lingurita faina
- 50 ml apă
- 3 lingurițe de semințe de mac
Mod de preparare:
Făina se cerne într-un bol și se face o fântână în mijloc, în care turnăm drojdia preparată din drojdie, o lingură de zahăr și puțină apă. Se lasa sa se odihneasca 5 minute.
Se dizolva restul de zahar in apa calduta si se adauga uleiul putin incalzit. Amesteca totul cu faina, adauga sare si framanta intr-un aluat omogen.
Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul (aproximativ 1 ora).
Împărțiți aluatul crescut în 10 bucăți, rulați fiecare bucată într-un dreptunghi și umpleți cu dulceață de prune. Rulați în forme de rulade.
Mai lasam ruladele sa creasca pe o tava de copt inca 30 de minute, ungem cu un amestec de apa si faina si stropim cu mac.
Coacem la 180°C aproximativ 20-25 de minute pana se rumenesc. După ce ați scos din cuptor, ungeți cu miere.

Pofta buna!