Placinte si Rulade

Pentru iubitorii de patiserie dulce: rulouri delicioase de mac umplute cu dulceata de prune

 

 

Pentru iubitorii de patiserie dulce: rulouri delicioase de mac umplute cu dulceata de prune

Ingrediente:

Aluat:

  • 500 faina
  • 250 ml apă
  • 80 ml ulei
  • 50 zahăr
  • 20 drojdie proaspata
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 400 gem de prune

 Decor:

  • lingurita faina
  • 50 ml apă
  • lingurițe de semințe de mac

 

Mod de preparare:

Făina se cerne într-un bol și se face o fântână în mijloc, în care turnăm drojdia preparată din drojdie, o lingură de zahăr și puțină apă. Se lasa sa se odihneasca 5 minute.

Se dizolva restul de zahar in apa calduta si se adauga uleiul putin incalzit. Amesteca totul cu faina, adauga sare si framanta intr-un aluat omogen.

Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul (aproximativ 1 ora).

Împărțiți aluatul crescut în 10 bucăți, rulați fiecare bucată într-un dreptunghi și umpleți cu dulceață de prune. Rulați în forme de rulade.

Mai lasam  ruladele sa creasca pe o tava de copt inca 30 de minute, ungem cu un amestec de apa si faina si stropim cu mac.

Seminte de mac gata de coacere pe o tava de copt

Coacem la 180°C aproximativ 20-25 de minute pana se rumenesc. După ce ați scos din cuptor, ungeți cu miere.

Rulouri cu seminte de mac umplute cu dulceata pe o tava de copt

Reteta de rulouri de mac de casa cu umplutura de afine

Pofta buna!