Vă prezentăm o rețetă simplă de tort fără coacere, care se prepară din ingrediente accesibile. Pentru prepararea acestui tort veți folosi biscuiți de ovăz, cremă de smântână și banane. Tortul se prepară foarte repede, este economic, dar foarte gustos, moale și apetisant. Serviți tortul cu o cafea aromată!
Tort economic și rapid din biscuiți de ovăz
Ingrediente:
–800 g de biscuiți de ovăz
–800 g de smântână
–3 banane
–150 g de zahăr pudră
–1 lingură de cafea solubilă
–300 ml de apă clocotită
–1 lingură de cacao
Mod de preparare:
1. Preparați crema: puneți smântâna și zahărul pudră într-un bol, amestecați până la omogenizare.
2. Puneți un inel de patiserie (cu diametrul de 24 cm) pe un platou. Puneți la fund 3 linguri de cremă și nivelați-o.
3. Infuzați o cafea concentrată într-o ceașcă.
4. Înmuiați biscuiții de ovăz în cafea și puneți-i primul strat în inel, umpleți spațiile libere cu bucățele de biscuiți. Puneți jumătate din cremă deasupra biscuiților.
5. Curățați bananele și tăiați-le rondele, puneți-le deasupra cremei. Apoi puneți încă un strat de biscuiți și acoperiți cu crema rămasă.
6. Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider, ca să se îmbibe. Scoateți folia înainte de servire, presărați tortul cu cacao și îndepărtați inelul.
Pofta buna!
Sursa: Obiectiv