V-aţi plictisit de clasicele gogonele murate, de castraveţii muraţi sau de gogoşari? Vă oferim o reţeţă specială de murături: pepene verde murat la borcan.
Pepenii verzi muraţi sunt cele delicioase murături, au un gust dulce agrişor şi sunt minunaţi lângă o friptură.
Ingrediente:
pepene verde
30 g de sare la 1 l de apă
15 ml de oţet de 9% la un 1l de apă
Mod de preparare:
1. Spălaţi pepenii verzi şi tăiaţi-ii pe rondele de 2-3 cm grăsime
2. Tăiaţi rondelele în bucăţi mai mici şi aşezaţi-le în borcane
3. Turnaţi deasupra apă clocotită şi lăsaţi la infuzat 10 minute, apoi scurgeţi apa şi repetaţi încă o dată procedura
4. Turnaţi peste pepeni saramura clocotită. Saramura se fierbe 10 minute, se strecoară şi după aceea se pun iar la fiert pentru 10 minute. Oţetul se adaugă peste saramura la finalul fierberii.
5. Închideţi borcanele şi lăsaţi-le să se răcească
Cum să faci dulceaţă din coajă de pepene. Reţetă delicioasă, din patru ingrediente simple.
O reţetă inedită, făcută “din resturi”, dar extrem de savuroasă
Ingrediente:
1 kg coajă groasă de pepene verde
1 kg zahăr
1,5 l apă rece
zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Cojile de pepene se spală bine. Partea verde se înlătură cu un cuţit bine ascuţit. Se păstrează partea albă şi un strat subţire de miez roşu.
Feliile de pepene se taie apoi cubuleţe de aproximativ 2 cm.
Se pun la fiert în apă rece, într-o cratiţă adâncă.
Pofta buna!