Ce masă festivă este completă fără un delicios aspic? Eu pregătesc acest fel de mâncare sățios și simplu pentru fiecare sărbătoare de acasă: zile de naștere, Anul Nou, Crăciun. Trebuie să fiți de acord, felul de mâncare își pierde aspectul atrăgător dacă este turnat cu supă tulbure. Poate că nu afectează gustul, dar vrei să servești musafirilor gustări frumoase. Vă spun trucul!
Voi cum ii spuneti – piftie, aspic sau răcituri?
Ingrediente:
- Carne de vită – 2 kg
- Sare după gust
- Frunză de dafin – după gust
- Piper negru (boabe) – după gust
- Ceapă – 2 buc.
- Morcov – 1 buc.
- Usturoi – 4 buc.
- Ulei de floarea soarelui – după gust
Mod de preparare:
Turnați apă rece peste carne și puneți-o pe foc mare. Aduceți la fierbere și gătiți pentru încă 5 minute.
Scurgeți prima apa și turnați din nou apă rece peste carne. Adăugați în oală ceapa, sarea, piperul și frunza de dafin. Gătiți carnea timp de 3 ore pe foc mic. Adăugați în oală morcovul curățat și usturoiul. Gătiți supa pentru încă 2-3 ore.
Scoateți morcovul, ceapa, usturoiul și carnea din oală. Tăiați fin carnea și puneți-o într-un castron.
Ungeți farfuriile pentru servirea aspicului cu ulei, așezați carnea și turnați peste ea supa, strecurând-o printr-o sită.
Puneți aspicul la răcit într-un loc rece, apoi în frigider până când se întărește complet.
După cum puteți vedea, nu este nimic complicat în prepararea aspicului de casă de porc. Trebuie doar să scurgeți prima apa, care iese tulbure. În plus, bucatarii susțin că cu prima apa vă debarasați de substanțele dăunătoare conținute în carne. Voi ce rețetă folosiți pentru a găti aspic/piftie/racituri?
Pofta buna!