Ingrediente:
Aluat:
– 200 g faina simpla
– Drojdie uscata 5 g (0,5 linguri)
– 8 g (1 lingura) zahar
– 4 g (0,5 linguri) de sare
– 15 g (2 linguri) de ulei de masline pentru gatit
– 120 ml apa calduta
Stratul de usturoi:
– 10 g (0,5 linguri) de usturoi zdrobit
– 20 g (2 linguri) de unt topit nesarat
– 30 g crema de branza (1 lingura mare)
In partea de sus:
– 280 g de branza mozzarella
– parmezan
– patrunjel, oregano (optional)
Mod de preparare:
Amestecati zaharul, drojdia si apa calda pentru drojdie.
Se amesteca faina cu sare si se adauga drojdia.
Vom incepe procesarea aluatului – adaugam ulei.
Lucrati un aluat uniform, acoperiti cu folie si lasati-l sa creasca intr-un loc cald.
Intre timp, pregateste un sos de usturoi, branza si unt.
Se amesteca aluatul si se ruleaza pe un blat presarat cu faina.
Se presara amestecul de usturoi.
Se presara atat branza, mozzarela, parmezan cat si oregano.
Se pune intr-un cuptor incalzit si se coace.
Se coace la 210 grade timp de 8-10 minute.
Pofta buna!