Placinte si Rulade

Plăcintă cu cașcaval, un deliciu pe care ai vrea să-l mănânci în fiecare zi. Este bună!

 

 

Plăcintă cu cașcaval, un deliciu pe care ai vrea să-l mănânci în fiecare zi. Este bună!

 

Multe bucate și gustări cu cașcaval sunt deosebit de gustoase și savuroase, de aceea echipaBucătarul.eu vă răsfață cu încă o rețetă din această categorie. “Plăcinta cu cașcaval la cuptor” este foarte gustoasă și se prepară fără bătăi de cap. Într-un timp record veți prepara o mâncare sățioasă pentru toată familia. Plăcinta este foarte delicată, cremoasă în interior și ușor crocantă la exterior. Puteți servi plăcinta cu cașcaval la micul dejun sau ca gustare între mese.

Ingrediente:

– 200 g de cașcaval tare

– 170 g de unt

– 1 gălbenuș de ou

– 0.5 lingură de zahăr

– 1.5 lingurițe de drojdie uscată

– 350 g de făină

– 1 ou

– 0.25 linguriță de sare

– 200 ml de lapte cald

 

Mod de preparare:

1. Dizolvați drojdia și zahărul în laptele cald.

2. Adăugați oul, sarea, 50 g de unt moale și făina cernută. Frământați aluatul.

3. Puneți aluatul la loc cald și lăsați-l la dospit până își va dubla volumul.

4. Împărțiți aluatul în 7 părți egale.

5. Întindeți o bucată de aluat într-un strat subțire și așezați-l într-o formă de copt unsă cu ulei (de mărimea 20*25 cm). Ungeți turta cu unt topit și presărați-o din plin cu cașcaval ras. Apoi întindeți încă o bucată de aluat și puneți-l deasupra. Ungeți turta doar cu unt topit. Continuați să alternați straturile, presărându-le cu cașcaval peste un strat.

6. Nu presărați ultimul strat, dar ungeți-l cu gălbenuș de ou, apoi tăiați plăcinta în pătrate, fără să le separați. Acoperiți deasupra cu folie alimentară și puneți plăcinta la loc cald timp de 20 de minute.

7. Încălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți plăcinta timp de 40 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul