Plăcintă de casă cu lapte și unt – Plăcintă rapidă și delicioasă, foarte fragedă și foarte pufoasă
Ingrediente:
- 400 ml lapte cald
- 200 ml apă fierbinte
- 100 ml ulei
- 2 albușuri
- 1 pachet drojdie uscată
- 2 linguri zahăr tos
- 8 pahare făină
- Jumătate linguriță sare
- Unt
- 2 gălbenușuri + 2 linguri ulei
Pentru a măsura făina am folosit un pahar de 200 ml
Mod de preparare:
Într-un vas turnăm, laptele și apa. Adăugăm drojdia, zahărul, uleiul, albușurile și amestecăm bine. treptat încorporăm și făina amestecată cu sare.
Ne ungem mâinile cu ulei și frământăm un aluat neted. Transferăm aluatul într-un bol, acoperim cu folie alimentară și-l lăsăm la dospit timp de 1 oră.
După o oră, ne ungem din nou mâinile cu ulei, modelăm aluatul într-un sul și-l împărțim în 10 părți.
Formăm 10 bile pe care le întindem într-o formă rotundă după care le ungem cu unt și le rulăm.
Transferăm rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, una lângă cealaltă.
Le acoperim cu un prosop de bumbac și le lăsăm deoparte timp de 15 minute.
Ulterior, batem 2 gălbenușuri împreună cu 1 lingură de ulei și ungem rulourile.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până se rumenesc frumos.
Poftă bună!