Prajiturile cu mere sunt perfecte pentru toata perioada anului datorita usurintei pastrarii merelor. S-ar putea sa fiti incantati de aceasta minunata reteta, datorita careia puteti coace un tort suculent gustos. Chiar si un incepator il poate pregati.
Ingrediente:
faina – 300 g
lapte – 180 ml
zahar – 150 g
unt – 80 g
praf de copt – 1 pliculet
oua – 3 buc
mere – 3 buc
Mod de preparare:
Mai intai, bateti ouale impreuna cu zaharul intr-un castron.
Apoi se toarna untul topit si laptele racit in amestec, se adauga faina cernuta, praful de copt si se foloseste o lingura de lemn pentru a face un aluat semilichid, omogen si moale.
In faza urmatoare, curatati si radeti merele. (Le puteti taia si in bucati.) Se amesteca si fructele in aluat.
Apoi luati tava de copt, tapetati-o cu hartie de copt si turnati aluatul cu mere in ea.
Intindeti bine cu o spatula si coaceti-o la cuptor timp de 30- 35 de minute la 180 ° C.
Scoateti tortul copt din cuptor si lasati-l sa se raceasca.
Inainte de servire, presarati suprafata cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Prajitura va fi grozava atat singura, cat si, de exemplu, cu smantana sau o lingura de frisca proaspat batuta.
Pofta buna!