Torturi

Tartă delicată cu cremă delicioasă de vanilie, vișine, migdale crocante și crumble – Raiul în gură!

 

 

Plăcintă delicată cu cremă de vanilie, vișine cu migdale crocante și crumble – Raiul în gură!

Ingrediente:

Aluat:

  • 280 g de făină
  • un praf de sare
  • 100 g de zahăr
  • 120 g de unt
  • 1 ou
  • 50 g smantana

Umplutura:

  • 2 cani de vișine
  • 2 plicuri de cremă cu aromă de vanilie
  • 120 ml suc de cirese

Decor:

  • 40 g fulgi de migdale
  • zahăr pudră – pentru stropirea finală

 

Mod de preparare: 

1. Aluat:

Turnați făina într-un bol, adăugați un praf de sare și zahăr și amestecați.

Prajitura delicata cu smantana sfaramicioasa cu migdale crocante - Raiul in gura si pe limba!

Prajitura delicata cu smantana sfaramicioasa cu migdale crocante - Raiul in gura si pe limba!

Prajitura delicata cu smantana sfaramicioasa cu migdale crocante - Raiul in gura si pe limba!

In continuare se amesteca untul, pe care il marunti cu mana, apoi se bat ouale si se asezoneaza cu smantana – se amesteca bine si se lucreaza aluatul cu mana.

2. Apoi înfășurați 1/3 din aluat în folie și puneți-l la congelator pentru 15 minute (pentru pesmet). Apoi se rade aluatul pe răzătoare.

Prajitura delicata cu smantana sfaramicioasa cu migdale crocante - Raiul in gura si pe limba!

3. Intindeti cu mana aluatul ramas intr-o forma de 24 cm diametru tapetata cu hartie de copt, apoi strapungeti cu o furculita si pastrati la frigider 15 minute.

Prajitura delicata cu smantana sfaramicioasa cu migdale crocante - Raiul in gura si pe limba!

4. Umplutură:

Scurgeți vișinele într-o oală și puneți-le cu zeama pe aragaz – fierbeți la foc mic.

Se toarnă cremele cu aromă de vanilie într-un vas mic și se adaugă 120 ml suc de vișine – se amestecă și se toarnă amestecul într-o cratiță de pe aragaz, unde, amestecând continuu, se fierb cremele 2-3 minute la foc mic.

Prajitura delicata cu smantana sfaramicioasa cu migdale crocante - Raiul in gura si pe limba!

Prajitura delicata cu smantana sfaramicioasa cu migdale crocante - Raiul in gura si pe limba!

Prajitura delicata cu smantana sfaramicioasa cu migdale crocante - Raiul in gura si pe limba!

5. Dupa ce s-a fiert crema se toarna peste vișine scurse fara samburi intr-un vas – se amesteca si se toarna peste aluatul scos din frigider.

Prajitura delicata cu smantana sfaramicioasa cu migdale crocante - Raiul in gura si pe limba!

Prajitura delicata cu smantana sfaramicioasa cu migdale crocante - Raiul in gura si pe limba!

6. Se presara apoi cu aluat ras (pesmet) si se decoreaza cu fulgi de migdale.

Prajitura delicata cu smantana sfaramicioasa cu migdale crocante - Raiul in gura si pe limba!

Prajitura delicata cu smantana sfaramicioasa cu migdale crocante - Raiul in gura si pe limba!

7. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 50 de minute la 180 °C.

Prajitura delicata cu smantana sfaramicioasa cu migdale crocante - Raiul in gura si pe limba!

8. La final, stropiți tortul cu zahăr pudră și serviți-l cu dragoste, mult gust și grație.

Prajitura delicata cu smantana sfaramicioasa cu migdale crocante - Raiul in gura si pe limba!

Prajitura delicata cu smantana sfaramicioasa cu migdale crocante - Raiul in gura si pe limba!

 

Pofta buna!

 

 Sursa