Ingrediente:
Aluat:
- 280 g de făină
- un praf de sare
- 100 g de zahăr
- 120 g de unt
- 1 ou
- 50 g smantana
Umplutura:
- 2 cani de vișine
- 2 plicuri de cremă cu aromă de vanilie
- 120 ml suc de cirese
Decor:
- 40 g fulgi de migdale
- zahăr pudră – pentru stropirea finală
Mod de preparare:
1. Aluat:
Turnați făina într-un bol, adăugați un praf de sare și zahăr și amestecați.
In continuare se amesteca untul, pe care il marunti cu mana, apoi se bat ouale si se asezoneaza cu smantana – se amesteca bine si se lucreaza aluatul cu mana.
2. Apoi înfășurați 1/3 din aluat în folie și puneți-l la congelator pentru 15 minute (pentru pesmet). Apoi se rade aluatul pe răzătoare.
3. Intindeti cu mana aluatul ramas intr-o forma de 24 cm diametru tapetata cu hartie de copt, apoi strapungeti cu o furculita si pastrati la frigider 15 minute.
4. Umplutură:
Scurgeți vișinele într-o oală și puneți-le cu zeama pe aragaz – fierbeți la foc mic.
Se toarnă cremele cu aromă de vanilie într-un vas mic și se adaugă 120 ml suc de vișine – se amestecă și se toarnă amestecul într-o cratiță de pe aragaz, unde, amestecând continuu, se fierb cremele 2-3 minute la foc mic.
5. Dupa ce s-a fiert crema se toarna peste vișine scurse fara samburi intr-un vas – se amesteca si se toarna peste aluatul scos din frigider.
6. Se presara apoi cu aluat ras (pesmet) si se decoreaza cu fulgi de migdale.
7. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 50 de minute la 180 °C.
8. La final, stropiți tortul cu zahăr pudră și serviți-l cu dragoste, mult gust și grație.
Pofta buna!