Ingrediente:
- 6 mere
- 100 g zahăr brun
- 100 ml vin roșu
- 150 g afine proaspete sau congelate
- 30 g fulgi de migdale
- 30 g stafide
- 1 lingurita scorţişoară
- 200 g zahăr
- 5 ouă
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esență de vanilie
- 75 g crema de branza
- zahăr pudră pentru pudrat
Mod de preparare:
Spălați și curățați merele; asigurați-vă că răzuiți puțin mai multă miez și păstrați-l.
Caramelizați zahărul brun. Se deglasează cu vinul roșu și se amestecă cu merișoare, așchii de migdale, stafide, scorțișoară și pulpa de măr. Aduceți amestecul la fiert pentru scurt timp și lăsați-l să se răcească.
Unge fundul unei tavi cu unt și tapetează marginea cu hârtie de copt. Umpleți merele cu amestecul de fructe și puneți-le în tava arcuită cu deschiderea în sus.
Bateți ouăle și zahărul pentru aluat până când amestecul devine spumos. Adaugam apoi faina, praful de copt, aroma de vanilie si crema de branza si amestecam totul pentru a obtine o pasta cremoasa.
Amestecați până când aluatul devine dens și omogen. Turnați-l peste merele din tavă.
Coaceți tortul timp de 60 de minute într-un cuptor la 170°C, folosind modul ventilator. Se presară cu zahăr pudră înainte de servire.