Chifle de casă foarte fragede, aerisite, cu pastă de ciocolată pe aluat de drojdie. Se pot face nu numai cu branza, ci și cu dulceață, mac sau o umplutură din nuci și miere.
Dar asigurați-vă că încercați varianta cu pastă de ciocolată. Nimeni nu va rămâne indiferent. Aluatul pe lapte și chefir este foarte aerisit și moale.
Ingrediente:
lapte cald, 200 ml;
chefir, 100 ml;
zahar, 100 g;
un varf de cutit de sare;
drojdie uscata, plic;
ulei vegetal, 100 ml;
oua, 2 buc;
faina, aproximativ 700 g;
pasta de ciocolata.
Mod de preparare:
Se dizolvă zahărul și drojdia în laptele cald, se amestecă bine. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarnă chefir, se amestecă. Cerneți făina și adăugați-o la baza formata, incet pe rand.
Frământați aluatul. Este posibil să aveți nevoie de puțin mai puțină făină, dar nu mai mult decât cantitatea specificată.
Prin urmare, încercați să introduceți cât ia aluatul în sine. Acoperiți aluatul și lăsați-l la loc cald timp de 1 oră.
Frământați aluatul și împărțiți-l în porții. Rulați bile de aluat și acoperiți cu o folie, lăsați 15 minute.
Întindem aluatul și punem umplutura pe o margine, o învelim puțin, ciupim marginea ei.
Faceți incizii pe restul de aluat și rulați ridicați capetele și faceți un cerc.
Acoperiți tava de copt cu hartie și întindeți plăcintele pe ea. Acoperiți și lăsați timp de 30 de minute. Ungeți-le cu gălbenuș bătut.
Coacem la 180 de grade aproximativ 20-25 de minute.
Aluatul este atât de fraged și aerisit încât plăcintele pur și simplu se topesc în gură.
Umplutura de ciocolată completează perfect aluatul, la fel ca orice altă umplutură dulce pe care o alegeți.
Pofta buna!