Ingrediente :
- 2 foi de foietaj congelat
- 300 g crema de branza
- 1/4 oră zahăr
- 1 galbenus
- 1 lingura extract de migdale, optional
- 1 oră dulceata de cirese sau gem
- 1 galbenus de ou, batut cu 2 linguri de apa
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați două foi de copt cu hârtie de copt.
Se amestecă crema de brânză, zahărul, gălbenușul de ou și se extrage într-un bol și se amestecă până se omogenizează.
Luați o foaie de aluat din frigider. Se rulează și se taie în 4 dreptunghiuri egale.
Pune două linguri de umplutură în mijloc și aceeași cantitate de dulceata de cirese.
Îndoiți cele patru margini spre mijloc pentru a acoperi umplutura și sigilați bine cu degetele.
Dacă este necesar, apăsați ușor partea de sus a aluatului cu un sucitor și transferați în tavă.
Ungeți cu gălbenușul de ou și apă. Coaceți 20 de minute până devin aurii, iar în acest timp pregătiți a doua porție.
Pofta buna!