Placinte si Rulade

Plăcinte rapide cu carne… În cel mai simplu mod posibil, aceasta este o rețetă pentru începători…

 

 

Plăcinte rapide cu carne… În cel mai simplu mod posibil, aceasta este o rețetă pentru începători…

Ingrediente:

250 ml apă,

250 ml lapte,

1 linguriță sare,

800 g făină,

1 linguriță praf de copt.

Umplutură:

3 cepe,

400 g carne tocată,

sare și condimente după gust.

Si de asemenea:

150 g unt pentru uns aluatul,

1 galbenus de ou + 1 lingura lapte pentru uns placintele.

Se coace 35-40 de minute la 180 de grade.

 

Mod de preparare:

 Într-un castron adânc, amestecați apa și laptele, adăugați sare, praful de copt și făina în mai multe adaosuri.

Frământați un aluat mediu moale și elastic. Trebuie să-l frământați bine timp de 5-8 minute, apoi să-l împărțiți în 4 părți și să formați bile.

Acoperiți-l ca să nu se usuce și lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute.

În acest timp, pregătiți umplutura: într-un bol adânc, amestecați ceapa și carnea tocate, condimentați și amestecați bine cu mâna. Împărțiți umplutura în 4 părți.

Apoi luați o bilă de aluat și pe o suprafață de lucru înfăinată ușor, întindeți-o cât mai subțire într-o foaie mare, alungită.

Ungeți blatul cu un sfert din untul topit și întindeți un sfert din umplutură.

Rulați aluatul într-un rulou, apoi modelați ușor într-un melc.

Repetați procedura cu aluatul rămas, și înfășurați „melcii” formați într-o pungă și lăsați-i să se odihnească 20 de minute, de preferință la rece sau la frigider.

După ce a trecut timpul, luați „melcul” în formă inițială pe o suprafață de lucru înfăinată ușor și întindeți-l cu mâna sau cu sucitorul pentru a-i reduce puțin grosimea și a crea o plăcintă mai subțire.

Aranjați-le pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt (coaceți-le câte două).

Ungeți plăcintele cu gălbenuș de ou și coaceți timp de 35-40 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Pofta buna!

 

Sursa