Flori si gradina

Planta care previne demența și îmbunătățește memoria cu 75%

 

 

Planta care previne demența și îmbunătățește memoria cu 75%

 

 

Creșterea memoriei  este posibilă și chiar și prevenirea demenței. Lipsa memoriei poate fi cauzată de diversi factori, nu doar de vârstă, cum ar fi alimentația deficitară, probleme neurologice, modificări ale sistemului nervos sau lipsa de atenție, un stil de viață sedentar și stres. Cu toate acestea există câteva remedii și obiceiuri care pot întări abilități intelectuale și pot avea memoria și concentrarea, stimulând funcția creierului. Mai jos enumeram câteva exerciții și un remediu foarte eficient în acest sens.

Auto-imaginație:  Conform unui studiu de la Universitatea din Arizona, auto-imaginarea în situații sau evenimente apropiate de ceea ce vrem să vă învățăm sau să nu amintim este un exercițiu util pentru absorbția de informații.

Somnul:  A avea un somn bun și a obține cantitatea necesară de ore de somn(7-8 ore) este esențial pentru consolidarea informațiilor de memorie, pentru a învăța și a distinge informații utile de cele superficiale.

Meditație  din California a publicat un studiu a arătat că după 2 săptămâni de meditație este posibil să creeze Universitatea memoriei de lucru prin reducerea activităților de suprafață a creierului.

Rozmarinul:  This plantă aromată are proprietăți foarte puternice pentru creierul nostru. Consumul frecvent îmbunătățește performanța creierului și crește memoria. 

Rozmarin pentru funcții cognitive

Planta este extraordinară pentru funcționarea sistemului nervos central, asupra activității desfășoară sau a acțiunii de protecție.

Aroma rozmarinului stimulează memoria și facilitează atenția și concentrarea.

Conform Weekly Healthy Life, oamenii de știință au descoperit o plantă care poate preveni demența și poate crește capacitatea creierului până la 75%. Pe lângă demență și creșterea capacităților creierului, remediul servește la combaterea pierderii memoriei, Alzheimer și alte afecțiuni ale creierului.

Rozmarinul este cel care are un miros unic și poate fi introdus în orice tip de dietă, folosindu-l la aromizarea preparatelor.
Un alt mod de folosire care ar putea avea aceleași efecte asupra creierului este uzul extern de ulei de rozmarin, aplicat pe scalp la spălare. Se recomandă o clătire abundentă.

” La să observăm o dezvoltare cognitivă în funcțiile cognitive după terapie. În scorurile totale, pacienții care sufereau de Alzheimer sunt cei care au ”marcat” cel mai mult” , a dezvăluit unul dintre oamenii de știință conduși de Mark Ross.

Rozmarinul ajuta la vindecarea rănilor (extractele din frunze), fiind considerat un foarte bun antiseptic și antifungic. Planta stimulează digestia, îmbunătățește memoria și are efecte benefice chiar și la copiii care suferă de cancer. Stabilizează tensiunea Rozmarinul ajutor și la bună funcționare a inimii în caz de hipotensiune arterială (valori scăzute ale tensiunii), stimulând puterea de pompare a sângelui. „Pulberea de rozmarin, stabilită prin măcinarea frunzelor și florilor uscate, este utilă contra hipotensiunii arteriale și pentru stabilizarea tensiunii arteriale. Se face o cură de 14 zile în care se ia câte o linguriță de trei ori pe zi, inaite de masă”, precizează specialistul Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro, care recomandă consultarea unui medic înainte de administrarea pregătirii acestei plante. .

„Tinctura de rozmarin  se prepară din 10-15 linguri de rozmarin, un pahar de alcool rafinat și un pahar de apă. Componentele se amestecă bine, se lasă la macerat 10 zile apoi se strecoară și se depozitează în sticluțe închise la culoare în locuri răcoroase și întunecate. Se administrează câte o linguriță de trei-patru ori pe zi, pe stomacul gol, în caz de astenie și stări de slăbiciune”.

Atenționări  Trebuie precizat că este contraindicată administrarea preparatelor din rozmarin femeilor insarcinate și celor care care se alăptează. O atenție sporită este recomandată și în cazul altor categorii de utilizatori, motiv pentru care trebuie să consulte un medic înainte de a apela la astfel de terapii. „De exemplu, nu este recomandat uleiul de rozmarin persoane care au hipertensiune, nici măcar ca adaos pentru baie deoarece apa calda exacerbează efectul stimulant al componentelor volatile asupra circulației”.