Ingrediente :
- Pentru blat:
- 1 ou,
- 120 grame zahar,
- 100 grame margarina ,
- 400 grame faina,
- 1 praf de copt,
- 200 grame smantana
- Pentru crema:
- 1/2 kg lapte,
- 200 grame zahar,
- 200 grame faina,
- 1/2 pachet de Unt,
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare :
- Se amesteca faina cu praful de copt, cu margarina, zaharul, oul intreg si smantana.
- Se framanta un aluat usor de intins, care se imparte in trei parti egale, se fac trei foi care se coc pe dosul tavii.
- Se amesteca faina cu laptele rece si zaharul, astfel incat sa nu apara cocoloase, pana se face o smantana mai groasa, care se pune pe foc si se fierbe, mestecandu-se continuu. Se da la rece compozitia obtinuta.
- Se freaca Rama Maestro Savoare de Unt si se adauga treptat din compozitia care a fost la rece, la sfarsit punand zeama de la lamaie.
- Se unge prima foaie cu crema, se pune a doua foaie si se preseaza, apoi a treia foaie. Se lasa pina a doua zi sa se patrunda. Foaia de deasupra se presara cu zahar pudra.
Pofta buna !
Sursa :Prajituria.ro