Desert

Prăjitură “Cartof” – un deliciu clasic rusesc, cu multă ciocolată și fără coacere

 

 

Prăjitură “Cartof” – un deliciu clasic rusesc, cu multă ciocolată și fără coacere

 

Prăjitura “Cartof” este una dintre cele mai simple prăjituri care se prepară fără coacere, este delicioasă, ușor de realizat și foarte accesibilă. Se prepară din biscuiți mărunțiți, pesmeți, resturi de blat sau cozonaci. Rețeta aceasta este una rusească, la ei se numește “Kartoshka” și este foarte populară și îndrăgită de copii.

Prăjitura “Cartof” se prepară foarte simplu, rețeta de astăzi se prepară din firimituri de biscuiți, cacao, cremă fiartă și la dorință puteți folosi nuci măcinate, fructe confiate sau fulgi de migdale sau cocos pentru decor.

 

Ingrediente:

-300 g de firimituri de biscuiți

-2 linguri de cacao + cacao pentru presărare

-50 g de nuci (la dorință) 

-200 ml de lapte

-100 g de unt

-2 linguri de zahăr

-2 lingurițe de făină

-1 ou

-vanilie