Ingrediente:
Blat:
5 ouă,
1 cană făină,
1 cană zahăr,
3 linguri cacao
1,5 lingurițe praf de copt,
1 lingură ulei,
Crema de ciocolata:
2 cani de lapte,
2 galbenusuri de ou ,
2 linguri de amidon de cartofi,
3 linguri de faina de grau,
3 linguri de Nutella ,
1 lingura de cafea instant,
2 linguri de zahar,
200 g de unt
Cremă de unt:
500 ml smântână 36% răcită
2 pachete de agent de îngroșare pentru cremă
3 linguri de zahăr pudră
¼ cană suc de fructe de pădure (poate fi din fructe de pădure congelate),
1 lingură de gelatină
Suplimentar:
un borcan de gem de fructe de pădure (ideal de coacăze),
16 – 18 bucăți de fursecuri pătrate,
16 – 18 bucăți de prăjituri cu cacao,
Decor:
½ baton de ciocolată albă,
cafea instant
Fructe de pădure proaspete sau congelate
Mod de preparare:
Bate ouale cu zaharul pana devin pufoase. Adăugați făina amestecată cu praful de copt și cacao la masa de ouă, amestecați, adăugați uleiul.
Se pune intr-o tava pregatita (23×35) si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade si se coace cca 35 minute. Rece.
Pregătiți crema de ciocolată.
Gălbenușurile de ou, făina și amidonul, zahărul și 1 cană de lapte se amestecă bine. Se fierbe laptele rămas.
Se toarnă amestecul de făină în laptele clocotit într-un jet subțire și se amestecă energic, se fierbe crema și se răcește.
Bateți untul și amestecați lingură cu lingură în crema răcită, adăugând la final Nutella și cafeaua instant.
Se prepară crema:
Se încălzește sucul dar nu se fierbe, se dizolvă gelatina în ea și se răcește.
Se bate smântâna cu zaharul pudra și îngroșătorul, în timp ce se bate, se adaugă gelatina dizolvată în zeamă.
Asamblarea
Biscuiți-cremă de ciocolată-biscuiți sittle-gem de fructe de pădure-biscuiți negri-cremă.
Prajitura se raceste la frigider cateva ore.
Stropiți cu cafea instant și fulgi de ciocolată albă, afine proaspete sau congelate.
Pofta buna!