Ingrediente:
Baza:
- 150 g biscuiti
- 40 g unt topit
Crema:
- 350 ml lapte – (1/5 cană)
- 50 g zahăr – (4 linguri)
- 5 g agar – (1 dl)
- 50 g ciocolată neagră – (1/2 bar)
Glazură:
- 150 g coacăze roșii – (1/5 cană), adăugați 30 ml apă dacă este necesar – (2 linguri)
- 80 g zahăr – (0,42 căni)
- 3 g agar – (0,5 lingurita)
Mod de preparare:
1. Pune fursecurile amestecate intr-un bol si adauga untul topit – amesteca.
2. Pregătește o formă de 16 x 16 cm și toarnă în ea aluatul de biscuiți, întinde-l frumos și netezește-l cu o lingură, apoi pune-l la frigider să se odihnească.
3. Turnați laptele într-o cratiță, adăugați zahăr, adăugați agar – amestecați. Se aduce la fierbere și se fierbe 5 minute la foc mic, apoi se ia de pe foc și se adaugă fulgii de ciocolată – se amestecă pentru a obține o consistență netedă de ciocolată.
4. Se toarnă crema peste baza în formă și se dă la frigider pentru 30 de minute.
5. Puneți coacăzele roșii într-o altă oală, stropiți cu zahăr, turnați agar-agar, amestecați și fierbeți la foc mic. Adăugați apă dacă este necesar, apoi aduceți la fiert și gătiți timp de 5 minute.
6. Se toarnă glazura peste crema din formă, se întinde și se dă la frigider pentru 30 de minute să se întărească.
7. Serviți-l cu dragoste și bucurie.
Poftă bună!