Desert

Prajitură cu biscuiți, coacăze și ciocolată care crează o armonie unică de arome. Un deliciu dulce plin de fructe de pădure suculente!

 

 

Prajitură cu biscuiți, coacăze și ciocolată care crează o armonie unică de arome Un deliciu dulce plin de fructe de pădure suculente!

Ingrediente:

Baza:

  • 150 g biscuiti
  • 40 g unt topit

Crema:

  • 350 ml lapte – (1/5 cană)
  • 50 g zahăr – (4 linguri)
  • 5 g agar – (1 dl)
  • 50 g ciocolată neagră – (1/2 bar)

Glazură:

  • 150 g coacăze roșii – (1/5 cană), adăugați 30 ml apă dacă este necesar – (2 linguri)
  • 80 g zahăr – (0,42 căni)
  • 3 g agar – (0,5 lingurita)

 

Mod de preparare:

1. Pune fursecurile amestecate intr-un bol si adauga untul topit – amesteca.

Prajitura de biscuiti cu coacaze-ciocolata

2. Pregătește o formă de 16 x 16 cm și toarnă în ea aluatul de biscuiți, întinde-l frumos și netezește-l cu o lingură, apoi pune-l la frigider să se odihnească.

Prajitura de biscuiti cu coacaze-ciocolata

3. Turnați laptele într-o cratiță, adăugați zahăr, adăugați agar – amestecați. Se aduce la fierbere și se fierbe 5 minute la foc mic, apoi se ia de pe foc și se adaugă fulgii de ciocolată – se amestecă pentru a obține o consistență netedă de ciocolată.

Prajitura de biscuiti cu coacaze-ciocolata

Prajitura de biscuiti cu coacaze-ciocolata

4. Se toarnă crema peste baza în formă și se dă la frigider pentru 30 de minute.

Prajitura de biscuiti cu coacaze-ciocolata

5. Puneți coacăzele roșii într-o altă oală, stropiți cu zahăr, turnați agar-agar, amestecați și fierbeți la foc mic. Adăugați apă dacă este necesar, apoi aduceți la fiert și gătiți timp de 5 minute.

Prajitura de biscuiti cu coacaze-ciocolata

6. Se toarnă glazura peste crema din formă, se întinde și se dă la frigider pentru 30 de minute să se întărească.

Prajitura de biscuiti cu coacaze-ciocolata

7. Serviți-l cu dragoste și bucurie.

 

Poftă bună!

 

 Sursă