Desert

Prăjitură cu blat de cocos, cremă de vanilie și coacăze roșii – o adevărată încântare pentru papilele gustative

 

 

Prăjitură cu blat de cocos, cremă de vanilie și coacăze roșii – o adevărată încântare pentru papilele gustative

 

Daca vrei sa te rasfeti cu un desert delicios, incearca prajitura cu blat de cocos, crema de vanilie si coacaze rosii. Iti garantez ca te vei indragosti instant de gustul sau deosebit.

Ingrediente:

pentru blatul de cocos:

  • 430 gr faina de grau
  • 50 gr fulgi de cocos, 2 oua
  • 110 gr zahar, 2 lingurite praf de copt
  • 210 gr unt

pentru crema:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 lingura faina de cartofi, 1 lingura zahar
  • 1 litru lapte

In plus:

  • 400 gr coacaze rosii

 

Mod de preparare:

Pregatim blatul.

Punem intr-un castron, faina de grau, praful de copt, zaharul si fulgii de nuca de cocos. Adaugam ouale si untul rece in castronul cu ingrediente uscate. Framantam amestecul de ingrediente pentru a obtine un aluat uniform.

Impartim aluatul in doua (o parte mai mare si una mai mica). Punem bucata mai mare de aluat in frigider, iar bucata mai mica o punem in congelator.

Pregatim budinca.

Turnam 750 ml lapte intr-o oala si adaugam zaharul. Lasam laptele sa fiarba. In 250 ml lapte, adaugam praful de budinca si faina de cartofi. Turnam amestecul de budinca si faina in laptele care fierbe. Amestecam pana se ingroasa budinca. Luam apoi budinca de pe foc si o lasam sa se raceasca usor.

Scoatem bucata mare de aluat din frigider si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 8-10 minute.

Turnam budinca peste blatul copt, apoi adaugam coacazele rosii. Scoatem aluatul ramas in congelator si-l dam prin razatoare. Presaram aluatul ras peste fructe.

Bagam tava din nou in cuptorul preincalzit la 170 grade si coacem prajitura timp de 55 de minute. O scoatem apoi din cuptor si o lasam sa se raceasca. Bagam prajitura la frigider pentru cateva ore, dupa care o putem taia si servi. Putem presara prajitura rece cu zahar pudra inainte de servire.

Pofta buna!

 

 Sursă