Prăjitură cu brânză dulce și cacao – Se prepară foarte ușor și toată lumea o adoră – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
pentru blat:
6 ouă
12 linguri zahăr
12 linguri ulei
12 linguri făină
1 pliculeț praf de copt
1 linguriță coajă de portocală
2 linguri cacao
2 pliculețe zahăr vanilat
6 linguri lapte
pentru umplutură:
500 g brânză de vaci
120 g zahăr
3 pliculețe zahăr vanilat
coajă de lămâie
2 ouă
100 g stafide
40 g griș
zahăr pudră
Mod de preparare:
Blat: se bat albușurile spumă cu un praf de sare și zahărul până devine o bezea lucioasă. Apoi se adăugă treptat câte un gălbenuș, uleiul, laptele, zahărul vanilinat, coaja de portocală și cacaua amestecată cu făina și praful de copt cernute. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se adaugă jumătate din aluat și se bagă la cuptor până se întărește puțin (5-10 min depinde de cuptor).
Între timp se prepară compoziția de brânză. Se amestecă brânza cu coaja de lămâie, grisul, stafidele și gălbenușurile. Albușurile se mixează cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat și se adaugă peste brânză. Se omogenizează totul bine. Se scoate tava de la cuptor, se adaugă brânza peste blatul puțin întărit, apoi se toarnă cealaltă jumătate din aluat și se introduce din nou la cuptor pentru 30-35 de minute (se face testul scobitorii). Se lasă prăjitura la răcit și se pudrează cu zahăr pudră.
Poftă bună!