Ingrediente:
Pentru blat:
-
1-1/2 cani de faina universala
-
1/2 cană de zahăr brun ambalat ferm
-
1/2 lingurita scortisoara
-
2/3 cană unt, înmuiat
Pentru umplutură:
-
1 pachet (8 uncii) cremă de brânză, înmuiată
-
2 linguri făină universală
-
1/2 cană zahăr granulat
-
2 ouă mari
- ● 100 g lapte condensat dulce
- Pentru topping:
-
200 g ciocolată, chipsuri de ciocolată semidulce
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul.
Într-un castron mare, combinați făina, zahărul brun, scorțișoara și untul.
Bateți la viteză medie aproximativ 2 minute sau până când se sfărâmă și se omogenizează bine.
Presează amestecul într-o tavă neunsă de 13×9 inci. Se coace 12 minute; scoateți din cuptor.
Intr-un castron mic, bate crema de branza, zaharul, 2 linguri de faina si ouale, laptele condensat dulce, la viteza medie pana se omogenizeaza.
Se amestecă bucățile de ciocolată.
Se toarnă amestecul de cremă de brânză peste crusta parțial coptă.
Coaceți încă 15 până la 20 de minute sau până când glazura este aproape întărită.
Scoateți din cuptor.
Presărați imediat deasupra bucățile de ciocolată rămase.
Reveniți la cuptor pentru 1 minut pentru a topi chipsurile.
Scoateți din cuptor. Întindeți ușor chipsurile topite deasupra. Folositi o atingere usoara pentru a nu deranja stratul de crema de branza.
Dați la frigider aproximativ 1 oră.
Tăiați în batoane. Rețineți că TREBUIE să tăiați batoanele înainte ca ciocolata de pe partea de sus să se întărească complet, altfel vor fi imposibil de tăiat.
Ciocolata trebuie să fie moale, dar nu curgătoare. Urmăriți-le în frigider pentru a le obține exact cum le doriti. Ar putea fi mai puțin de o oră. A se păstra la frigider.
Pofta buna!