Creme si Budinci

Prăjitură cu căpșuni, ușoară, aromată și delicioasă. Un desert racoros, vesel și fără coacere

 

 

Placinte cu dulceata

 

Ingrediente:

  • 250 ml smântână
  • 6 linguri zahăr
  • 40 g gelatină
  • 500 g căpșuni
  • 200 g fructe de pădure și afine
  • 100 g mure
  • 400 ml apă fierbinte

 

Mod de preparare:

1. Pentru început, dizolvăm 20 de grame de gelatină în 250 ml de apă fierbinte.

2. Spălăm căpșunile pe urmă le curățăm. Le mărunțim cu ajutorul unui blender. Adăugăm zahărul și amestecăm bine. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem murele bucățele.

3. În piureul de căpșuni adăugăm gelatina topită pe baie de aburi. Turnăm compoziția într-o tavă după ce am amestecat bine și punem la frigider pentru 3 ore.

4. Punem gelatina rămasă la hidratat. Adăugăm 2 linguri de zahăr, smântâna și amestecăm bine.

5. Adăugăm murele, fructele de pădure și afinele, amestecăm bine și turnăm compoziția peste stratul de căpșuni pregătit anterior. Punem prăjitura la frigider pentru 2 ore.

Pofta buna!

 

Γλυκό ψυγείου με ξινόκρεμα και ζελέ από πολτό φρούτων

  Sursa

 Sursa