Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat
200 g unt
4 linguri zahăr pudră
200 g alune
500 g biscuiţi simpli
1 1/2 cană lapte
3 linguri cacao
Pentru crema caramel:
200 g zahăr
3 ouă
200 ml lapte dulce
3 linguri făină
200 g margarină
Pentru glazură:
200 g ciocolată
2 linguri apă
50 g unt
100 g alune pentru decor
Mod de preparare:
Zdrobeşti biscuiţii mărunt cu un sucitor, după care îi amesteci cu cacaua, zahărul pudră şi alunele zdobite. Încălzeşti laptele cu untul şi torni peste biscuiţi. Amesteci bine şi aşezi aluatul într-o tavă mai mică, netezind, dar fără să apeşi foarte tare.
Între timp, caramelizezi zahărul într-o crăticioară, la foc mic. Separat, amesteci ouăle, făina şi laptele şi îl torni peste zahărul caramelizat, lăsând să fiarbă, până se îngroaşă ca o cremă. Adaugi margarina moale şi amesteci până se obţine o compoziţie cremoasă.
Torni crema caramel peste blatul de biscuiţi. Separat, topeşti într-o crăticioară ciocolata rasă împreună cu apa şi margarina. O laşi puţin să se răcească şi o torni imediat peste caramel. O decorezi cu alune zdrobite.
Pofta buna!
Sursa: Observator de Constanta