Prajitura cu crema de unt si cocos este pe placul multor gospodine, deoarece se prepara rapid si nu are nevoie de coacere. Reteta simpla este explicata in randurile de mai jos.
Ingrediente:
- 250 gr biscuiti cu unt,
- 3 linguri rom
- 3 linguri lapte,
- 100 gr zahar pudra + inca o lingura
- 2 linguri cacao,
- 250 gr unt
- 150 gr fulgi de nuca de cocos
- 80 gr sos de ciocolata
Mod de preparare:
Zdrobim biscuitii cu unt intr-o pudra. Adaugam romul, cacaoa, laptele si o lingura de zahar pudra. Amestecam bine pentru a se combina toate ingredientele.
Intindem blatul de biscuiti intr-o tava, astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ 1 cm.
Folosind mixeru, batem untul cu 100 gr zahar pudra. Adaugam apoi fulgii de nuca de cocos si amestecam bine. Ungem blatul de biscuiti cu crema de unt si cocos. Intindem crema uniform.
Punem prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore. Daca este posibil, lasam prajitura la frigider peste noapte.
Dupa ce prajitura s-a racit bine, iar crema s-a solidificat, o decoram, dupa propriul plac cu sos de ciocolata. Putem folosi si ciocolata topita.
Taiem prajitura in felii, dupa care o servim impreuna cu cei dragi. Aceasta prajitura merge de minune cu o ceasca de cafea. Gustul sau este incantator. Sigur vei dori sa o prepari mai des.
Iti recomand sa impartasesti aceasta reteta simpla, dar delicioasa, si cu prietenele tale. Sunt convinsa ca vor dori si ele sa incerce acest desert gustos, usor de preparat, fara coacere.
Pofta buna!