Ingrediente:
- 4 oua,
- 250 gr zahar
- 250 gr faina de grau,
- 1.5 linguri faina de cartofi
- un varf de amoniac,
- 250 ml apa
- 500 ml smantana pentru frisca 30%,
- 2 pliculete intaritor frisca
- 4 linguri zahar pudra,
- un plic jeleu de capsuni,
- capsuni
Mod de preparare:
Pandișpan, blatul:
Se bat spumă albușurile, se adaugă zahărul și gălbenușurile, se mai amestecă 5 minute, se oprește, se adaugă ambele făinuri amestecate cu amoniacul și se amestecă bine cu o lingură, se toarnă pe o tavă dreptunghiulară de 21cmX32cm tapetată cu hârtie de copt.
Se coace la 150 de grade Celsius timp de 25-30 de minute si se lasa sa se raceasca.
Batem smantana, adaugam zaharul pudra amestecat cu pliculetele de intaritor de frisca.
Pune frișca pe pandișpanul racit, poți umecta puțin pandișpanul cu apă, lămâie și zahăr, dar nu neapărat, și îl dai la frigider, preparăm jeleul conform indicatiilor de pe ambalaj, punem căpșunile pe frișcă. si toarna jeleul peste si dupa pune-l la frigider, cand se intareste jeleul il poti manca
Pofta buna!