Desert

Prăjitură cu frișcă și căpșuni – desertul potrivit pentru orice ocazie

 

 

Prăjitură cu frișcă și căpșuni – desertul potrivit pentru orice ocazie

 

Poti pregati prajitura cu frisca si capsuni atunci cand sarbatoresti un eveniment important sau cand vrei pur si simplu sa te rasfeti cu un desert delicios. Aceata reteta simpla este gata in cateva minute, deci nu trebuie sa pierzi prea mult timp prin bucatarie.

 

Ingrediente:

  • 4 oua,
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina de grau,
  • 1.5 linguri faina de cartofi
  • un varf de amoniac,
  • 250 ml apa
  • 500 ml smantana pentru frisca 30%,
  • 2 pliculete intaritor frisca
  • 4 linguri zahar pudra,
  • un plic jeleu de capsuni,
  • cateva capsuni

 

Mod de preparare:

Pentru inceput vom sparge ouale si vom separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol vom bate albusurile cu un mixer pana obtinem o spuma rigida. Adaugam zaharul si galbenusurile si amestecam timp de aproximativ 5 minute.

Oprim mixerul, adaugam cele doua tipuri de faina impreuna cu amoniacul si amestecam cu o lingura de lemn. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (21×32 cm) tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul cu aer cald, preincalzit la 150 grade, pentru 25-30 minute, timp in care aluatul se va coace.

Inte timp batem smantana pentru frisca, adaugam zaharul pudra si intaritorul si mai amestecam putin obtinem o frisca groasa. Se pune frisca peste blatul copt si rece, apoi se baga in frigider.

Dizolvam jeleul in 250 ml apa si-l lasam putin deoparte sa se ingroase. Scoatem prajitura din frigider, punem capsuni peste frisca si adaugam jeleul solid. Bagam din nou prajitura la frigider pentru cateva ore, dupa care o putem taia si servi.

 

Pofta buna!

 

 Sursa

Sursa