Desert

Prăjitură cu fructe uscate – un desert excelent cu trei straturi care nu ar trebui să lipsească de pe masa festivă

 

 

Prăjitură cu fructe uscate – un desert excelent cu trei straturi care nu ar trebui să lipsească de pe masa festivă

 

Astazi iti recomand o prajitura gustoasa ce nu ar trebui sa lipseasca de pe masa festiva. Odata ce o vei gusta, nu vei mai dori sa cumperi alte prajituri. Reteta este explicata pas cu pas in randurile de mai jos.

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 600 gr faina de grau,
  • 200 gr unt,
  • 100 ml lapte,
  • 60 gr zahar,
  • 2/3 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare

 pentru umplutura:

  • 250 gr caise uscate,
  • 250 gr prune uscate,
  • 2 lamai, 6 linguri zahar,
  • 1 lingura faina de grau.

 

Mod de preparare:

Spalam lamaile bine, le taiem capetele si le scoatem semintele. Dam apoi lamaile printr-o masina de tocat carne. Ulterior, tocam caisele si prunele uscate. In vasul cu lamaie tocata adaugam 6 linguri de zahar si o lingura de faina. Amestecam bine.

Dam untul prin putina faina, apoi il radem pe o razatoare grosiera. Amestecam apoi untul ras cu faina de grau. Dam deoparte 2 lingurite din acest amestec.

Transferal aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina. Il taiem in 4. O bucata mai mare si 3 bucati mai mici.

Tapetam o tava rotunda (diametru 24 cm) cu hartie de copt. Intindem cea mai mare bucata de aluat pe fundul tavii. Punem deasupra prunele uscate tocate. Intindem o alta bucata de aluat peste prune. Acoperim aluatul cu caisele tocate.

Adaugam din nou o bucata de aluat si o acoperim cu umplutura de lamaie. Intindem deasupra ultima bucata de aluat si o presaram cu amestecul de faina si unt pe care l-am pus deoparte la inceput.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si coacem prajitura timp de aproximativ 40-50 de minute. Lasam prajitura sa se raceasca bine, inainte de a o taia. Pofta buna si spor la gatit!