Desert

Prăjitură cu jeleu de portocale și budincă – un desert delicios

 

 

Prăjitură cu jeleu de portocale și budincă – un desert delicios

 

Am aceasta retetea de ceva vreme, dar nu am incercat-o pana saptamana trecuta. In sfarsit mi-am facut timp sa o prepar. Am obtinut o prajitura delicioasa si delicata, pe placul intregii familii.

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 4 oua, 100 gr zahar
  • 100 gr faina de grau
  • 2 linguri faina de cartofi
  • 1 lingurita praf de copt
  • Un varf de sare

 pentru crema:

  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 1 lintru suc de morcovi mere si zmeura
  • 2-3 linguri zahar

pentru frisca:

  • 500 ml smantana lichida pentru frisca
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 2 linguri zahar pudra

In plus:

  • 1 jeleu de portocale

 

Mod de preparare:

Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul, amestecand tot timpul. Adaugam apoi galbenusurile, unul cate unul si amestecam.

La final, adaugam cele doua tipuri de faina cernute cu praful de copt printr-o sita. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam aluatul intr-o tava dreptunghiulara (20 x 30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 160 grade si coacem aluatul aproximativ 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca blatul este copt.

Intre timp, dizolvam praful de budinca si zaharul in 200 ml suc de morcovi, mere si zmeura. Incalzim sucul ramas intr-un vas, iar cand incepe sa fiarba, turnam budinca. Amestecam constant pentru a obtine o budinca groasa. Turnam budinca peste blatul copt. O intindem uniform.

Batem smantana lichida impreuna cu intaritorul pana obtinem o frisca rigida. Adaugam apoi zaharul pudra si amestecam. Punem frisca peste budinca si o intindem uniform. Punem prajtiura la frigider.

Dizolvam jeleul de portocale intr-un pahar cu apa clocotita. Il lasam sa se raceasca, apoi il turnam peste prajitura. Punem prajitura la frigider cel putin 3 ore. De preferat ar fi sa o lasam la frigider o noapte intreaga.

A doua zi o putem taia si servi.

 

Pofta buna!

 

 Sursa

 Sursa