Aceasta prajitura delicioasa nu lipseste niciodata de pe masa mea atunci cand dau o petrecere. Desigur, o prepar si in zilele obisnuite de weekend cand am putin timp liber, deoarece sotul meu este innebunit dupa ea. Trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta!
Ingrediente:
pentru blat:
- 1 cana faina de grau,
- 3/4 cana zahar
- 6 oua,
- 1 plic budinca de ciocolata
- 2 lingurite praf de copt
pentru crema:
- 2 cani de lapte,
- 1 cana de zahar
- 200 gr margarina,
- 2 linguri rom (nu este obligatoriu)
- 1 pliculet zahar vanilat,
- 3 linguri faina de grau
- 2 linguri pline faina de cartofi
pentru topping:
- 200 gr lapte condensat caramelizat
- 100 gr margarina,
- 2 linguri apa
In plus:
- 1 pachet biscuiti rotunzi
- 1 cana de ceai
Mod de preparare:
Se bat albusurile cu un mixer, apoi se adauga zaharul si se amesteca in continuare pana se obtine o spuma tare. Se adauga galbenusurile, unul cate unul si se amesteca bine pana se incorporeaza. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si budinca.
Amestecam usor cu o lingura de lemn, apoi turnam toata compozitia intr-o tava (21 x 40 cm) tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 30 de minute.
Punem intr-o oala, pe foc, 1.5 pahare de lapte, adaugam zaharul si zaharul vanilat si lasam sa fiarba. In laptele ramas, dizolvam faina de grau si faina de cartofi. Adaugam apoi amestecul obtinut in laptele clocotit.
Amestecam continuu, iar pe masura ce se ingroasa, oprim aragazul si lasam crema la racit. Batem margarina cu un mixer si adaugam peste ea o lingura din crema rece si 2 linguri de rom. Amestecam, apoi adaugam totul peste crema.
Acum putem pregati toppingul. Punem intr-un vas, pe aragaz, la foc mic, laptele condensat, 100 gr margarina si 2 linguri de apa. Amestecam pana se dizolva totul.
Peste blatul din tava, punem crema obtinuta si o intindem uniform. Deasupra punem biscuitii rotunzi inmuiati in ceai si apoi adaugam toppingul. Se lasa la frigider pentru cateva ore.
Pofta buna!